silverörhängen med rökkvarts

Idag blev jag  äntligen  klar med dessa örhängen som jag hållit på med ett tag! Stenarna är rökkvarts som jag själv slipat! Har hållit på med dessa sjukt länge eftersom jag aldrig riktigt blir nöjd! Är fortfarande inte helt nöjd men det blir jag aldrig.. (perfektionist). Men är ändå helt okej nöjd ändå!
Idag så har jag förutom att ha blivit klar med dessa, lärt mig att rörinfatta och nu håller jag på med ett halvhemligt smycke ni ska få se framöver!
Nu blir det köttbullekäk och serietittande hemma hos Jessica!
 
 
 
 
 
xoxo / M

H&M wanties

Svart vadlång sidenklänning 499:- // Mörkgröna mockashorts 799:- // Vit spetstopp 299:- // Ormskinnsmönstrade pumps 299:- // Svarta shorts i läderimitation 149:- // beige vadlång kjol 299:- // Blåprickig klänning 499:- 
 
Just nu finns det massor med fina grejer på H&Ms hemsida som jag vill ha! Det ni ser ovan är mina topp 7! Skulle inte tacka nej till något av det men min budget tillåter inte riktigt att jag köper någonting just nu så det får vänta! Dessutom är det ju inte så länge tills jag fyller år...
 
 
 
 
 
xoxo / M

Svandun

Här är ett av mina fynd från Ryssland!! En kort jacka i svandun! Den kostade bara 3000rubel vilket är ca. 600kr! Egentligen vet jag inte riktigt när jag ska använda den här, men var bara tvungen att köpa den eftersom den var så underbar! Får spara den tills jag gifter mig eller blir nominerad till nobellpriset i fysik! Det senare alternativet är dock inte det minsta troligt! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Luleå

Här ser ni lite bilder från Luleå! Mest bilder på mat.. hehe men jag älskar mat och det var längesen jag åt riktig restaurangmat så det var verkligen ren lycka och lyx att vara i Luleå och äta på massa olika restauranger! 
Anledningen till att vi var tvungna att åka till Luleå var att vi skulle göra laborationer med våran lärare som håller till i Luleå på universitetet! Vi fick se massor med megastora maskiner, bland annat lasermaskiner! Det var spännande att se alla maskiner och jag tänker nu i efterhand att jag kunde tagit mer kort på det.. men jag var så inne i det hela att jag glömde det helt!
När vi inte var på universitetet så åt vi massor (som ni ser) och shoppade! På sista bilden ser ni att vi hade hittat till en liten loppisbutik som också sålde sjukt mycket sten! Vi spenderade två timmar med att leta sten i alla tiotals lådor och skrymslen på loppisbutiken! 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Fasettslipning

Då var den äntligen klar! Min första fasettslipade sten!
Eller egentligen är det en dubbelslipad sten då paviljongen (undersidan) är fasettslipad medans kronan (överdelen) är cabochonslipad! Jag blev nöjd iallafall! Och ja det tog ett par timmar..
 
Imorgon bär det av till Luleå för laboration med vår metallärare! Ska bli spännande! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Ryssland - Apatity & Kirovsk

I Apatity möttes vi av denna isskulptur som stod utanför stenmässan vi skulle spendera flertalet timmar och rubel på! 
På första lunchen i Apatity testade vi Rysslands version av Sibylla vilket visade sig vara helt ok! Dock så hade det inte varit okej för dom som är lite petiga med hårda små knölar i köttet.. haha
Även fast vi spenderade dagarna i Apatity så bodde vi i Kirovsk! Första middagen i Kirovsk åt vi högst upp i "tornet" ni ser på bilden!
Vi besökte även ett ganska stort mineralmuseum som låg i Kirovsk!
Jessica får ett spännande samtal på gruvtelefonen!
Några av de häftiga mineraler som fanns på museét!
Längst in, undangömt i en affär hittade vi detta fik och lunchställe! 
Här ovan ser ni min lunch! Det var gott men vet inte riktigt vad det var.. som en blandning mellan omelett, pizza och paj!
Här ser ni en liten sneak peek på hur det kunde se ut inne på stenmässan!
Jag och Jessica hittade några spännande produkter från Kinder som vi var tvungna att testa! Mycket goda!
På vägen mellan Apatity och Kirovsk såg det ut såhär! Det var dimma varje dag när vi var där så vi fick aldrig se de höga vackra fjäll som skulle omringa Kirovsk! Lite synd faktiskt!
En bild på halva fjället då dimman börjar täcka en bit upp!
Mitt visum och en superviktig lapp! Lappen låg löst i passet och om man tappade det så skulle man inte få bo på något hotell och dessutom skulle man få problem med att komma ut ur ryssland! Men jag lyckades att hålla koll på min lapp och jag kom smidigt ut från Ryssland! Det trodde jag aldrig.. haha
 
Ska inom kort visa upp mina  fynd ifrån Ryssland så ni kan vänta er bilder på bland annat massa ädelstenar och en jacka i svandun! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Ryssland - Murmansk

Då var man tillbaka i Lannavaara efter en liten trip till Ryssland! I detta inlägg kommer bilder från Murmansk och imorgon tänkte jag lägga upp lite bilder från Apatity och Kirovsk! 
Husens fasader var inte i närheten av nyskick och det var väldigt få fasader som var hela!
Murmansk by night!
Fest i mitt och Pernillas rum!
Första kvällen blev det champagne vilket var sjukt billigt! En flaska kostade ca 30kr.
Här på bilden ser ni en lyxig rysk frukost! Resterande dagar fick vi bland annat svettiga hudfärgade korvar, ärtor osv. Inte sådan hotellfrukost man kommer längta efter!
Utanför vårt hotell parallell 69.
Fina gatuplattor.
På toppen och spanar ut över murmansk!
Typisk hamnstad!
Murmansk största sevärdhet: Soldat utan vapen som blickar ut mot Finland och ska vaka över Murmansk!
Mumansk city!
Hittade denna grymma rosa bil med ögonfransar, gardiner och nallebjörnsfälgar!
Den godaste maten på hela resan! Ryssarna la ett täcke svamp + ost på varje köttbit och det var ungefär såhär varje måltid såg ut fast inte lika fräsch som den ovan! 
Vi mötte ungefär två personer som pratade engelska på hela resan och det var spännande att försöka beställa den maten man ville! Här har jag iallafall försökt skriva "tusen tack" på ryska då personalen på restaurangen verkligen försökte förstå vad vi ville äta!
I ett av varuhusen hade dom en drakstaty som sträckte sig ner över alla tre våningar!
En väldigt intressant sexshop som innehöll saker jag aldrig mer tror att jag kommer få se!
Ryssarna hade fortfarande uppe julbelysningen, samt snögubbar, tomtegubbar och adventsljusstakar!
Bland det bästa var när vi hittade detta konditori och frossade bakelser! Varje bakelse kostade 10-14kr! Total lycka för en som älskar sötsaker!
min andra bakelse...
Något som alltid är spännande när man besöker nya länder är att se deras mataffärer! I Ryssland hittade vi allt möjligt.. bland annat pommes i lösvikt och denna plastinslagna spädgris.
Hotellets lobby var sjukt fint! Rummen levde inte riktigt upp till lobbyns utseende men var helt okej ändå! Här på bilden håller vi på att checka ut och lämna murmansk för apatity!
 
Murmansk tyckte jag var över förväntan! Tycker det har varit en väldigt spännande upplevelse att få se kolahalvön och blev faktiskt väldigt sugen på att se andra delar av Ryssland i framtiden som till exempel St petersburg eller Moskva! 
Imorgon kommer fler bilder!
 
Sov så gott!
 
 
 
 
xoxo / M

Russia - here I come

Alltså tiden går så sjukt fort kan inte fatta att det är redan inatt (02.30) som vi i klassen åker till Ryssland! Vi ska först åka buss i all evighet för att sedan någon gång åka igenom den finska och ryska tullen. Efter det ska vi bege oss mot Murmansk och senare till Apatity och Kirovsk! Sen på söndag blir det en lång bussresa till Lannis igen! 
Just nu känner jag mig faktiskt inte så taggad utan har mest ångest! Men på ett sätt är det bra för förväntningarna är låga så det borde bara kunna bli bättre än förväntat! Det kommer säkerligen bli en upplevelse iallafall! haha
 
Jag vet inte hur det kommer ligga till med WiFi och sådana grejer i Ryssland så därför tänker jag inte ta med datorn! Kommer därför inte att blogga förens jag kommer hem och har massor med bilder att visa er!
 
Ha en bra vecka!  
 
 
 
 
 
xoxo / M

Grattis Farmor

Detta hänge gjorde jag förra veckan men har inte kunnat visa det förens nu eftersom det är till min farmor som fyller 80år just idag! Grattis finaste farmor! 
Stenen har jag själv slipat och är en charoit vilket är en sällsynt rysk ädelsten! Efter många svordomar hade jag slipat klart stenen och började istället göra en infattning i silver! Eftersom stenen enligt min mening är syrénlila så tyckte jag det skulle passa att såga ut syrénblommor på baksidan vilket jag gjorde (se bild nr 2). Själva infattningen var väldigt rolig att göra.. men att försöka få bort alla repor som lätt blir på silver kändes som ett evighetsprojekt! Blev tillslut klar och nöjd!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Silver

Smyckena som jag gjorde i den första metallkursen i höstas!
Har redan smygstartat lite på den nya metallkursen som vi har nu i vår och har blivit klar med en sak som jag ska visa er imorgon! De smycken som ingår att göra i den nya metallkursen är ett hänge med en cabochoninfattning, ett valfritt smycke med cabochoninfattningar, en halvrund ring, en klackring och ett valfritt smycke med rörinfattningar! Ska bli riktigt kul! 
Får se om jag vågar mig på att göra något i guld! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Goodmorning

Godmorgon alla därute! 
Natten har bestått av ett långt strömavbrott och sömnlöshet eftersom jag är grymt mörkrädd. haha! Så just nu är jag ganska trött men ska ändå ner till verkstaden och fortsätta fasettslipa! så kul, har längtat hela helgen!
En annan sak som också är kul är att jag igår hade flera nya läsare och massa kommentarer! Vilket jag märkte beror på att jag just nu är på Blogg.se startsida!  Blir jätteglad för det och ska se till att svara på alla kommentarer senare under dagen! 
 
Om det är något ni undrar över eller vill veta mer om så är det bara att fråga på så ska jag svara på det så fort som möjligt! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fasettslipning

I fredags hade vi en lång genomgång om fasettslipning! Efter den flera timmar långa genomgången fick vi tillslut börja slipa på vår första fasettslipade sten! När stenen är färdig ska den ha 8 fasetter på paviljongen (undersidan) och ha en cabochonslipad överdel! Jag valde att slipa en bergskristall så vi får se hur resultatet blir senare! Att fasettslipa verkar hittills klurigt men väldigt kul! Det är verkligen precision som gäller och exakta inställningar! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 
 

Lannapol

Igår skulle min klasskompis Maya firas! Hon önskade sig ett monopol.. men eftersom närmsta affär där de säljer monopol ligger ca 14mil härifrån så fick jag, Jessica och Sandra den briljanta idén att göra ett "Lannapol"! Ett Lannapol är alltså nästan exakt som ett monopol fast anpassat för där vi bor alltså Lannavaara! Jag och Jessica höll på med detta hela dagen igår och vi hann inte ens äta lunch! Men det var det värt för Maya blev väldigt nöjd och glad!
 
Idag är det söndag vilket för min del betyder att jag har massor att göra! Städa stugan, plugga, börja packa till Ryssland osv! Hoppas ni får en bra söndag!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Working in progress

I måndags skulle vi som obligatorisk grej börja att trumla sten! Att trumla sten är mycket krångligare och tar längre tid än man tror.. Helst ska man förslipa som jag gjort på bilden ovan! Om en månad är trumlingen klar och under den tiden ska man kolla till trumlaren 3 gånger dagligen! Ska bli spännande att se resultatet! 
Idag började jag på ett par örhängen. Ovan ser ni de två stenarna jag tänkt infatta och det silvret jag ska använda! 
Hann komma såhär långt på örhängena idag! Nu blir det att fila i evigheter! 
Idag gjorde jag dessutom klart verktyget i stål ni ser här ovan! Absolut inte det vackraste jag skapat men det var inte heller meningen! Under verktyget ser ni lite silver jag har valsat som så småningom ska bli en ring!
 
Detta är lite vad jag gjort under veckan! Förutom detta har jag hållit på med en annan grej som jag ska visa er nästa vecka! Imorgon börjar fasettslipningen!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Damn i miss you guys

Ibland saknar man sina vänner där hemma så himla mycket! 
Hittade inte bild på alla till exempel Jonny, Heddson, Nina med flera men ni vet vilka ni är! Saknar er grymt mycket!
 
Idag är det lördag och på planeringen ligger att fira Erik och vila! Har under natten blivit sjuk... Så har sovit över 12 timmar haha! Fram tills firandet av Erik ikväll ska jag därför frossa i choklad och skissa på smycken! Ha en bra lördag!
 
 
 
 
xoxo / M
 

RSS 2.0