Bungenäs

Idag har jag varit ledig och så även mina föräldrar! Jag fick välja destination för en utflykt och valde bungenäs vilket är ett gammalt militärområde men som nu är öppet för allmänheten. Hela området är bilfritt så enda sättet att ta sig fram är med cykel eller genom att gå! De som äger restaurangen/hotellet på bungenäs hyr ut cyklar gratis så om man har tur och inte alla är utlånade så kan man låna en sådan! Som ni ser på bilderna hade vi tur och fick tag i varsin cykel! Vi cyklade då runt på de små grusvägarna och spanade på gamla militärgrejer och lamm som betar fritt i hela området. Riktigt mysigt! Vi avslutade med  "bungeröra" med varmrökt lax på restaurangen! Mums
Ikväll ska jag träffa Sara och antagligen testa stans olika mojitos!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 
 
 
 
 
 
 

webvernissage

Imorse var jag och hängde upp mina tavlor på Fiket så nu är min utställning igång! Mina tavlor kommer hänga på Fiket till slutet av September vilket är sjukt kul! För er som inte har möjlighet att gå och se mina tavlor så har jag här ovan gjort en liten webvernissage så ni också kan se mina tavlor (ni får gärna sitta med ett glas champagne framför datorn för bästa känslan). Dock blir det ju inte riktigt lika bra på bild som i verkligheten då man helst ska se akvareller på ett litet avstånd och i ram! Menmen! Har ni någon favorit?
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Mitt hjärta är fyllt med sten, på ett ej betungande sätt

Akvamarin, morganit, safir, iolit, turmalin, månsten, ametist, citrin och topas kan ni skåda på bilderna ovan! 
Att sitta och pilla och glo sig blind på sten är bland det mest rogivande jag vet. Man vet aldrig vilken överraskning man kan komma att få, för ingen sten är den andra lik! 
Har så mycket smyckesidéer just nu!! Vill bara komma till en verkstad och få skapa massa smycken!
 
 
 
 
xoxo / M

Lediga stunder

Lite blandade bilder från min lediga tid de senaste två veckorna! Mycket mys med familjen, bad och god mat! 
Både igår och idag har jag smällt i mig trerätters så nu i skrivande stund känns kläderna något tighta! 
Idag har jag jobbat 9-18 i stekande hetta och detsamma ska jag göra fyra dagar framöver!
På Torsdag ska min utställning upp på fiket så det blir att rama in och måla klart det sista på kvällar och nätter! 
Unnade mig lite sten häromdagen (chockerande, jag vet), så till imorgon har jag gjort ett förtidsinställt inlägg med bilder på mina nya tillskott till stensamlingen! Håll utkik!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Pyssel

Hade haft en tom ram på min vägg i över två år och kände att nu fick det vara nog! Tog tag i saken redan i påskan när jag var hemma för då fick jag en idé om pressade blommor så jag plockade massa blommor och pressade i de tjockaste böckerna i bokhyllan. Dessa blommor fick då pressas klart tills för någon vecka sen! Hade egentligen tänkt göra något annat än ett hjärta men med det lilla utrymmet i ramen fick de bli ett hjärta!
Imorgon är det jobb och fix inför lillebrors födelsedag! Hoppas in i det sista på att posten hinner få fram allt i tid..
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Rubin

Köpte för ett tag sen rubinsmycken på jobbet som jag pillade ur rubinerna ur! tanken är att jag ska göra egna smycken med dem i höst! 
Sen jag kom hem i slutet av maj har jag köpte över 30stenar, och idag råkade jag beställa över 50stenar till.. oj då! Känns som en smått osund relation till sten. Men jag har smyckesidéer till nästan alla stenar så det lär bli fullt upp i verkstan i höst! Man får se det som att stenarna hör utbildningen till! 
Idag är jag ledig och på schemat står utflykt med familjen, akvarellmålning och fix med lillebrorsans födelsedagspresent(han fyller år nu på torsdag)!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Ananaskorall

För kanske två veckor sen hängde jag i Gotlandssmyckens verkstad med min Lannavaaraklasskompis Sandra och slipade sten! Slipade då denna ananaskorall som är plockad här på Gotland! Ananaskorall är en fossil från en korall som levde på Gotland för ca 400miljoner år sedan (då Gotland låg närmare ekvatorn)! 
Får se om jag gör något smycke med den när jag kommer upp till Lannavaara! 
Idag är jag ledig så det blir nog en utflykt med familjen nu på dagen. Ikväll blir det restaurang Lindgården med mammas släkt då morfar fyller år! Äntligen får jag ge honom slipsnålen jag gjorde till honom i våras!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Då var vi här igen

Ja.. då var vi här igen; dåligt med uppdatering! Det blir väl att skylla på det vanliga (alltså kombinationen av jobb, försök till socialt liv, familjemys, kommande akvarellutställning osv)! 
Akvarellerna går bra för tillfället och jag har bara tre kvar att måla innan utställningen! Vill ni se mina akvarellmålningar här på bloggen förresten? För isåfall kan jag fixa det! 
Imorgon är det jobb igen! Längtar till Söndag då jag är ledig och förhoppningsvis kommer ut och kan bada någonstans! Det är ju så himla varmt och skönt att det enda man vill göra hela dagarna är att bada! 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Latest

Varit riktigt kass på att uppdatera på sista tiden! Vilket mestadels beror på att jag varit helt död efter jobbet! Ovan ser ni iallafall lite bilder på vad jag gjort när jag inte jobbat (och ja, bilderna innehåller en del alkohol, haha)!
Börjar känna mig lite stressad för det är en hel del grejer som jag vill/måste hinna göra innan jag åker tillbaka till Lannavaara i slutet av augusti:
- Ha 13stycken färdigmålade och inramade akvarellmålningar (ska ha utställning under augusti månad)
- Starta ett smyckesföretag så jag kan beställa askar och liknande med en logga på
- Göra en logga till företaget
- Jobba 4-5dagar i veckan (money, money, money)
- Slipa lite stenar (har fått tillgång till en slipverkstad här på Gotland, superkul)
- Rensa ur garaget så jag får plats med en metallverkstad
- Leta efter och köpa in maskiner och verktyg till en metallverkstad
- Njuta av sommaren och av att vara på Gotland!
 
Så ja... Det är bara att köra! Idag ska jag försöka få någorlunda ordning och struktur på min akvarellutställning och sen ska jag också träffa Sara för en obligatorisk tur på politikerveckan!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0