Like candy

När man går den här utbildningen blir man inte riktigt klok efter ett tag.. man börjar överkonsumera sten! haha... Här ovan ser ni slipade stenar som jag köpt och slipat själv! Akvamarin, safirer, rubiner, tanzanit, topaser, bergskristaller m.m ser ni här ovan! 
Har en plan för vissa av dessa stenar men om ni råkar gilla någon sten extra mycket och vill beställa ett smycke med den stenen är det bara att fråga! Den stora cabslipade genomskinliga (bergskristall) och den lilla cabslipade blå (tanzanit) har jag slipat själv!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Lovely april

Ännu en throwback... men vad ska man göra när man sitter fast  i samma håla och bara längtar härifrån? Har en hel del som jag gjort i verkstaden att visa framöver men för tillfället räknas de in i kategorin "hemlisar"! 
Längtar så sjukt mycket till vår nu!! Därav bilderna ovan som är tagna i april 2012 och 2013!
Om en vecka åker jag härifrån (wiiihoooo)! Första stoppet är Sthlm över dagen, sedan blir det Amsterdam över min födelsedag och därefter åker jag hem i två veckor!  Så då blir uppdateringen förhoppningsvis mycket bättre!
 
 
 
 
xoxo / M

throwback

Bjuder på tre bilder från Mayas fotoarkiv från Ryssland! 
 
Dagarna rullar på relativt fort men känns ändå för långsamma! Vill komma bort ifrån denna håla NU! Inte för att jag har något emot personerna (inte alla iallafall) men det är den här isolerande känslan av byn som gör en smått galen! 
Men innan jag kan åka hem måste två tentor och en inlämningsuppgift göras! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Vårlängtan

Väska - By Malene Birger // Nagellack  - Chanel "holiday" // Blus - Joie // Solbrillor - Gina tricot // Mockasandaletter - H&M premium collection // Jeans - Rag Bone // Klocka - Michael Kors
 
Just nu sitter jag i stugan och tittar ut genom fönstret på det flera decimeter tjocka snötäcket och längtar ihjäl mig efter våren som tydligen har kommit hemma på Gotland men såklart inte här uppe i norr! Vill ha vår nu! Längtar efter att gå ut med mamma och plocka blåsippor, Inviga glassmagasinet och klä mig i lättare kläder. Likt varje vår (och årstid) finns det en del plagg och accessoarer som ligger högst på önskelistan! Väskan och klackarna ni ser ovan är två av de saker som toppar min lista i vår! Hade gärna burit dem likt ovan med blåa toner och gulddetaljer + ett korallfärgat nagellack! 
 
Sen vill jag bara ge er ett litet lördagstips på en tävling på en av mina favvobloggar! På fridabloggar.se kan man tävla om plagg/accessoarer till ett värde av 2000kr från bestofbrands.se! Tävlingen går ut på att välja något av de utvalda plaggen/accessoarerna och sedan göra en optimal vårlook med detta plagg/accessoar! Väskan i collaget ovan är en av de accessoarer man kan vinna (!!) och mitt bidrag till denna tävling ser ni ovan! 
Tävlingen håller på tills imorgon söndag!  
 
Ha en bra lördag!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Pärla

I veckan har jag även gjort detta armband! En stel armring i silver med två sötvattenpärlor som jag gjort till min älskade kusin Elin! 
Idag så hade jag tänkt slipa massa sten men jag kände mig inte alls inspirerad och motiverad till det så jag slipade bara en liten sten innan jag bestämde mig för att gå hem med Jessica och se på serier och film istället! Nu ikväll lagade jag fisksoppa och till det försökte jag mig på att vispa ihop en egen aioli vilket gick förvånansvärt bra! 
Nu blir det sängen!
 
 
 
 
xoxo / M

Blåsippa ute i backarna inte står

Eftersom det är stor vårbrist här uppe i norr så gjorde jag nu i veckan en blåsippa i silver! Blev ganska nöjd faktiskt! 
Idag ska jag ta en paus från metallverkstaden (innan jag blir ruinerad) och istället slipa lite stenar! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Hjärta av guld (och silver)

Dessa örhängen gjorde jag klart idag! De är gjorda till mamma efter en beställning hon gjort och är gjorda i sterling silver och 14k guld. Det var första gången jag testade på att jobba i guld vilket var roligt att få pröva! Däremot tyckte jag inte att det kändes så annorlunda gentemot silver vilket kan bero på att jag bara gjorde två små detaljer i guld! 
Hann förutom att göra klart dessa örhängen börja på ett hänge till ett halsband som förhoppningsvis blir klart imorgon! Så det får ni se då!
Sov så gott!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Uggla

Fick en beställning på en 40årspresent som skulle vara ett armband med en liten uggla och tunn kedja. Ovan ser ni resultatet! Den var ganska pillig att göra då ugglan är ungefär 1,5cm hög och 1cm bred men jag tyckte att resultatet blev gulligt! 
Idag började på en beställning som min mamma gjort! Ett par örhängen med hjärtan i silver och guld! Det betyder alltså att jag för första gången jobbar med guld! Det ena örhänget är klart och blev det utan problem men det andra går inte alls lika bra.. har råkat smälta sönder det flera gånger och dessutom bränt fingret! Hoppas det går bättre imorgon! 
På tal om något helt annat var jag och några från klassen och såg på byns nyfödda lamm idag på lunchen! SÅ söta! Nästa fårfest så vet man vad man tuggar på..
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Ringar

Igår var en effektiv dag! Jag hann göra båda de två ringarna ni ser ovan + göra klart en beställning på ett ugglearmband och dessutom hann jag börja på ett annat armband!
Den breda  ringen är till min fina Josefine och den har jag ytbehandlat med något som liknar miljoner spikar på en snurra.. mördartrissan kallar jag den och det är den som gjort den skrovliga ytan! Stenen i den breda ringen är en topas som jag rörinfattat!
Den smala ringen har jag gjort till mig själv och är gjort på samma sätt som granatringen bara det att den enbart har en sten. Stenen jag valde till denna ring är en iolit!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Ametist

I veckan har jag även gjort denna cabochoninfattning i silver med en ametist! Ametisten har jag köpt färdigslipad på skolan men själva infattningen har jag gjort! Denna är tänkt som mormors försenade födelsedagspresent! 
Igår hann jag börja lite smått med egna projekt i verkstaden och idag ska jag fortsätta med det! Eftersom jag är en sån person som inte bara kan göra en sak i taget så håller jag just nu på med en beställning på ett ugglearmband, en ring med rörinfattad iolit och ett armband med en pärla! Det kan hända att jag börjar med en topasring också...
Ha en bra dag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Klackring - steg för steg

Igår morse började jag med en klackring vilket är en av uppgifterna till denna kurs! Nu i eftermiddag blev jag klar med min ring! Jag har i flera veckor känt mig smått rädd för att börja med denna ring, men allt gick bra hela vägen när jag väl började! Min lärare sa dessutom att min klackring faktiskt var en av de bättre klackringar han sett så därför känner jag mig lite extra nöjd! Ringen är till min älskling och jag ska fortfarande gravera hans initialer fram på klacken, men det efter att jag fått ringen betygsatt!
Idag hann jag även klart med en halvrund ring vilket var den sista uppgiften jag hade kvar i denna kurs! Så därför är jag nu klar med alla praktiska metalluppgifter och kan börja med egna små projekt! Så om någon vill beställa något är det bara att säga till! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Granatring

Igårkväll visade jag ju er slutresultatet av min ring med tre rörinfattade granater! I detta inlägg tänkte jag istället skriva lite om hur jag gjorde!
Det första jag fick göra var att styrketräna, jag är seriös, själva ringen som ni ser är ju rund och det fanns inte färdigt i den tjockleken jag ville ha så jag fick utgå ifrån en fyrkantig bit silver och dra med hjälp av en tång genom mindre och mindre hål så att den tillslut skulle bli rund! Sen var det dags att fixa rören vilka inte heller fanns i rätt storlek så jag fick såga ut en plåt som jag sedan också fick dra genom mindre och mindre hål så att små rör i rätt storlek blev till!
När all dragning genom mindre hål var klar så lödde jag ihop ringen samt lödde ihop tre lika stora rörbitar. Sen så sågade jag ut i ringen där rören skulle sitta (se översta bilden), sen så filade jag så att rören skulle passa perfekt. När de tillslut passade perfekt så lödde jag ihop allting och då såg det ut som på understa bilden!
Efter det så filade jag så allt oönskat material försvann och sedan var det dags att fräsa! Att fräsa låter som en tandläkarborr och det jag gjorde med fräsen var att göra spår i rören så att stenarna skulle kunna sänkas ner där!
När det var klart så var det bara att börja infatta stenarna och sedan polera! 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Granat

Idag blev jag klar med denna silverring med tre rörinfattade granater som jag ska ge till min kära mor!
Som vanligt blir inget man gör perfekt men blev faktiskt helt okej nöjd med denna ring! Dock var det sjukt svårt att ta bra bilder på ringen nu eftersom det inte fanns något dagsljus kvar utan jag var tvungen att använda lampljus vilket aldrig blir lika bra som dagsljus!
Idag hann jag även börja på ett nytt hemligt projekt! Eller okej... eftersom mormor inte skulle lyckas hitta till min blogg själv kan jag avslöja att det är hennes försenade födelsedagspresent! Och om jag med hjälp av någon högre makt skulle bli klar med den presenten så ska jag börja på en klackring till min älskling! Om han nu går och tar reda sin ringstorlek någon gång...
 
 
 
 
 
xoxo / M

ICEHOTEL

Denna lördag har spenderats med några tjejer på icehotel!! 
Vi började med att frossa oss igenom en lunchbuffé på icehotels restaurang med förrätt, varmrätt och efterrätt med svenskt tema (sill, rödbetssallad, lingonsylt, köttfärslimpa, äppelpaj, kanelbullar mm)!
Efter att vi var proppmätta gick vi in i hotellet och likt ett gäng japaner pepprade vi med foton på i princip allt! När vi hade tittat igenom alla rum och besökt norrskensbalkongen så letade vi upp baren! I baren sippade vi ett par drinkar (i isglas såklart). När vi hade fått i oss ett par drinkar så letade vi istället upp souvernirshoppen. Där kunde jag inte låta bli att köpa ett handgjort glas som såg ut som isglasen vi drack drinkar ur i baren, det blir ett fint minne!
Dagen har varit väldigt bra och icehotel är helt klart värt att besöka! Väldigt fint och mäktigt! 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

RSS 2.0