Gött i gbg

Glömde helt att ta kort under stenmässan! Men här är i alla fall ett par bilder från min fritid i Göteborg! Hade det riktigt bra faktiskt!
Just nu håller jag på att packa ner halva mitt liv. Idag bär det av till Stockholm för att träffa mamma och åka på spa! Sen på onsdag åker jag och mamma till favoritön för att fira påsk och min födelsedag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Mot Göteborg

 Just nu sitter jag på planet på väg till Göteborg (vi åkte från Lannis 03.30)! Ganska taggad på att stå på mässa faktiskt! Och förhoppningsvis få tag på en cheeseburgare från Donken...Mmmm civilisation.
 
Här ovan ser ni när Jessica agerar öronmodell för ett par silverörhängen jag gjorde i veckan! Hade svårt att bestämma mig för om de var märkliga på ett bra eller dåligt sätt men tillslut bestämde jag mig för att det var på ett bra sätt.
 
 
 
 
xoxo / M

Till salu

Dessa tre par örhängen i silver gjorde jag klart igår! Eftersom jag inte kan spara alla smycken jag gör så tänkte jag sälja dessa! De enkla runda kostar 250kr och de runda med hängande droppar kostar 450kr (inklusive frakt). Om någon är intresserad är det bara att höra av sig (tex kommentera detta inlägg eller maila [email protected])!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Skogsstjärna

Idag gjorde jag klart detta halsband i silver med stjärninfattad akvamarin!
Själva stjärnan var inte tänkt att se ut såhär utan blev lite fläskigare och liknar därför mer blomman skogsstjärna!
Men trots att det inte blev som det var tänkt tyckte jag det blev bra tillslut! Stjärninfattning är helt klart en infattning jag behöver träna mycket, mycket mer på!
 
Gick hem lite tidigare från verkstaden idag eftersom det var helt kaos med massa folk! Så nu blir det att sitta och rita lite innan jag ska över till Maya på våffelbuffé!
 
 
 
 
xoxo / M

Diamonds are forever

Här är min lilla diamantsamling!
Idag ska jag försöka bli klar med en beställning i verkstaden och sen plugga inför tentan på torsdag! Kötta, kötta, kötta!
 
 
 
 
xoxo / M

Simple

Dessa två ringar knåpade jag ihop förra veckan!
Den översta ringen är gjord av kultråd i silver och den understa ringen är en rund silverring med en 18K guldkula som jag gjorde till min kära Emma! 
 
Idag är det måndag och ny vecka! Veckan ser ut såhär:
Måndag - Hänga i verkstaden och göra teknisk ritning
Tisdag - Hänga i verkstaden och plugga  till tenta
Onsdag - Hänga i verkstaden, plugga till tenta och göra iordning redovisning
Torsdag - Skriva tenta, göra en redovisning och packa till Göteborg
Fredag - Åka till Göteborg
Lördag - Stå på mässa i Göteborg
Söndag - Stå på mässa i Göteborg
 
 
 
 
xoxo / M

Kautokeino

Lite bilder från gårdagen då jag, Madde och Jessica avverkade tre länder på en dag! Sverige - Finland - Norge!
Målet var Kautokeino i Norge där vi ville besöka en guldsmedja som skulle vara sjukt annorlunda och häftig! Och ja, den guldsmedjan var faktiskt riktigt häftig!!! Från bild nummer två till bilden där jag gungar är tagna i och utanför den guldsmedjan och butiken! Halva butiken var inredd i orientaliskt tema och helt plötsligt dök det upp levande höns! Efter vi besökt den guldsmedjan besökte vi några andra guldsmeder och andra butiker!
Vi lyckades även hitta ett café där vi åt wrap med renkött!
På vägen hem stannade vi i den finska byn Enontekis där det råkade vara marknad (understa bilden).
Bra dag!
 
 
 
 
xoxo / M

Akvarell

Fick en beställning på en akvarellmålning av en vän! Den ska vara en present till hennes kille som gillar jakt så målet var att måla av något med horn! Det blev en kronhjort!
Igårkväll var jag med i en guldvaskartävling! Herregud vilken pärs... Blev så nervös att jag trodde jag skulle kräkas i vaskpannan! Tävlingen går nämligen på tid (stressmoment nr1) och sedan hade vi publik (stressmoment nr2). Det gick verkligen inte bra! haha... men det hade jag inte förväntat mig heller.
 
Idag blir det roadtrip genom Finland till Norge med Jessica och Madde! Ska bli kul!!!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Solförmörkelse

Tog över 100 bilder på solförmörkelsen som rådde idag! Dessa tre bilder var dock bland de bästa!
Göran tipsade om att man kunde se solförmörkelsen bra genom ett sotat glas så han och jag gick ut i något gammalt förråd där vi hittade glasskärvor (och även en katt..). Sen så ställde vi oss och sotade glasskärvorna över stearinljus.
Riktigt häftigt att se solförmörkelsen!
 
 
 
xoxo / M

Silverask

I denna metallkurs som jag snart ska avsluta skulle vi göra ett föremål i silver på tema "minnen".
Jag valde att göra en liten ask i silver. Tanken är att man ska kunna lägga små minnen i asken. På insidan har jag gjort ett mönster som ska påminna om mönstret hos en hjärna. Eftersom det är i hjärnan minnen lagras så tänkte jag att när man lägger ner något i asken ska de kapslas in av hjärnan (alltså hjärnmönstret). På toppen av asken sitter en kula med en infattad diamant. Kulan med diamanten ska symbolisera hur ljusa/fina minnen förs till hjärnan och lagras. Hela idén låter väldigt djup.. haha! Men det är så jag har tänkt i alla fall!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Kromdiopsid

Häromdagen gjorde jag en försenad födelsedagspresent till min fina vän Sara!
Valde att göra en silverring med en rörinfattad kromdiopsid! Den heter kromdiopsid eftersom det är kromet som ger stenen dess gröna färg. Vanlig diopsid som skapats utan kontakt med krom har inte samma intensivt gröna färg! Tycker färgen är fantastisk!
 
 
 
 
xoxo / M

Northern lights

Kvällens norrsken var inte heller att klaga på!
 
 
 
 
xoxo / M

Silver och diamant

Idag färdigställde jag denna ring till mig själv (tänkte ha på mig den på mässan i Göteborg)!
Ringen är gjord av silver där jag jobbade väldigt mycket med ytan för att få till den strukturen jag ville. Sedan infattade jag en brun diamant! Tanken bakom designen är att den ska vara/kännas unisex.
Den var väldigt svår att ta kort på och jag tycker den är mycket finare i verkligheten..
Hann även med en del annat idag som kommer upp på bild framöver!
 
 
 
 
xoxo / M

Verkstad

Förra veckan började jag med denna lilla ask i silver! Ska försöka hinna klart med den denna vecka!
Om mindre än två veckor åker jag ner till Göteborg och representerar skolan på en mässa. Till den mässan hade jag velat haft på mig ett par smycken jag gjort själv.. helst nya smycken  så får se om jag hinner knåpa ihop något!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Norrsken

Igårkväll var det norrsken över hela himlen! Det var så enormt vackert! Det var utan tvekan det största norrsken jag sett och det var först igår när jag såg detta norrsken som jag förstod varför folk tycker norrsken är så fantastiskt!
Tyvärr hade jag inte med mig kameran när det var som mest färgspel på himlen och jag var lite för inne i att stirra mig blind på norrskenet och säga "wow" x antal gånger för att kunna gå in och hämta kameran!
Men här ovan är en bild jag tog igår senare! Fortfarande fint! 
 
 
 
 
xoxo / M

Önskelista

Om mindre än en månad fyller jag 21år! Som student borde jag egentligen enbart önska mig pengar men sakerna ovan hade jag gärna haft i min ägo.
Solbrillor "round metal" från Rayban. Pris ca. 1200kr.
Knälång beige kjol från H&M. Pris 299kr.
En bukett blommor.
En borste från Mason Pearson (borstarnas Rolls Royce). Pris ca. 1200kr.
Plånbok eller clutch i detta mönster och färg från Malene Birger! pris 1199kr samt 599kr.
Väska från Mulberry. Pris ca 8500kr.
Champagne
Klackar från Malene Birger. Pris 2899kr.
Sidenshorts från Rodebjer. Pris 1399kr.
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Herkimer

En avgjuten herkimerdiamant fick pryda en ring jag gjorde häromdagen!
Gillar den lite råa känslan! Hela ringen är i silver och herkimerdiamanten är oxiderad!
 
Idag är det dags för en ny dag i verkstaden! Får se om man lyckas med något bra trots att det är fredag den 13e...
 
 
 
 
xoxo / M

Prinsessring

Idag blev jag äntligen klar med denna prinsessring i silver med infattad citrin!
Blev nöjd!
 
 
 
 
xoxo / M

Björk

På gjutkursen så testade jag även att gjuta av en björkkvist som jag sedan bockade till en ring! Tyckte resultatet blev ganska bra faktiskt!
Denna vecka har skolan kvällsöppet till kl. 21! Så jag hoppas på att hinna extra mycket i verkstaden denna vecka!
 
 
 
 
xoxo / M

Triangel

Ett par örhängen i silver jag gjorde klart i fredags!
Dessa är en beställning från min kompis Veronica! Hoppas hon blir nöjd.
 
Just nu sitter jag och äter frukost innan det är dags att gå ner till verkstaden! Denna vecka ska jag försöka bli klar med en ring och börja med en projektuppgift där jag valt att göra en ask i silver!
 
 
 
 
xoxo / M

Tallkotte

På helgkursen i gjutning så gjorde jag bland annat en avgjutning på en tallkotte!
Resultatet ser ni ovan! Det var mamma som ville ha en kotte och det blev faktiskt mycket bättre än vad jag trodde!
 
 
 
 
xoxo / M

Spektrolit

Denna spektrolit från Finland slipade jag förra veckan!
Det är en inlämningsuppgift till kursen avancerad slipteknik och jag blev faktiskt nöjd med denna! Som ni ser är stenen grönblå rakt uppifrån. Det är en effekt som uppstår då spektroliten är uppbyggd av tunna lager och när ljuset kommer ner i stenen bryts ljuset olika i de olika lagren och det uppstår ett färgspel! Därför är det väldigt viktigt när man slipar en spektrolit att man får dessa lager att ligga rätt när man slipar så att färgspelet syns när man tittar på stenen rakt uppifrån. Om man slipar stenen fel blir stenen bara helt svart.
 
Denna vecka har vi haft lektioner i form och design vilket har varit kul! Sen har jag även spenderat en del tid i verkstaden och blivit klar med en del saker jag ska visa framöver!
Idag ska jag försöka få in en ansökan till hantverkslärling, svara på mail, rita teknisk ritning och gå ut och gå med hundarna jag är hundvakt åt!
 
 
 
 
xoxo / M

Övrigt familjemys

Här är resten av bilderna från min familjs vistelse här i norr!
Första dagen lagade jag norrländsk trerätters till familjen! Det blev västerbottenostpaj med Kalixlöjrom, Renfilé med mandelpotatispuré, enbärssås och rårörda egenplockade lingon och slutligen vaniljpannacotta med hjortron!
 
Idag står lektion i form och design på schemat! Så just nu är jag bara hemma på lunchrast!
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0