Snödroppe

Till kursen jag går nu skulle även en kollektion med tre smycken lämnas in! Kollektionen fick man utforma hur man ville och här ovan ser ni min kollektion som jag döpt till "snödroppe". Döpte kollektionen till snödroppe då jag kom att tänka på hur de första snödropparna tränger sig upp ur den gråa marken på våren.
Kollektionen är gjord i silver, briljantslipade topaser och droppformade sötvattenpärlor. Ytorna på smyckena är hamrade och oxiderade för att få en lite rå yta som kontrast mot sötvattenpärlorna.
 
 
 
 
xoxo / M

I köttbullshimlen

Idag fick denna fluffgose somna in för sista gången. Jag tror inte på att man kommer till himlen men hoppas ändå att Miranda just nu ligger och solar på ett fält av köttbullar, ost, kanelbullar och andra grejer hon gillade!
Hon har funnits där under hela min tid i Lannavaara och just nu känns de väldigt konstigt och tomt, så kan bara tänka mig hur de känns för Jessica som haft henne i sitt liv i 6år...
<3
 
 
 
 
 
xoxo / M

Teknisk ritning

Till denna kurs som heter guldsmedsteknik skulle vi bland annat göra en kollektion (som jag ska visa framöver). Det skulle även göras tekniska ritningar på kollektionen och här ovan ser ni mina tekniska ritningar!
Tog en mindre evighet att göra dessa.. Men nu är jag klar och idag är det redovisning av just kollektionen!
Ska bli spännande att se de andras kollektioner!
 
 
 
 
xoxo / M

Vigselring

För ett bra tag sedan fick jag den ärofyllda uppgiften att göra en kvinnas vigselring. Detta är dessutom en kvinna som jag inte känner vilket är väldigt kul! Efter att ha lyssnat på vad hon ville ha och kommit med lite förslag så började jag skapa ringen. Innan stenarna skulle infattas skickade jag iväg ringen för provning och idag vågade jag mig tillslut på att infatta de fem diamanterna!
Ringen är gjord i sterling silver och 5st diamanter (totalt 0.105carat). Utsidan är matterad och insidan högblank!
Hoppas hon blir nöjd!
(Och ja, enligt skrock ska man ju inte testa andra människors vigselringar, för då blir man själv aldrig gift. Så nu får vi se om jag någonsin hittar en man)
 
 
 
 
 
xoxo / M

Full fart

Stavkedja i silver. En av uppgifterna till denna kurs! Det krävdes ca 50 lödningar för att få allt att sitta ihop till en länk! Inte de roligaste.
Just nu är det full fart. Examen närmar sig och innan dess ska uppsatser skrivas, ritningar ritas, smycken skapas och redovisningar hållas!
Om tre veckor är jag tillbaka på hemmaplan och om fyra veckor har jag börjat på mitt nya jobb (en guldsmedja i Visby). Allt med blandade känslor.
Kan inte förstå att jag varit här uppe i Lappland i nästan två år! För två år sedan var det något jag trodde skulle vara helt omöjligt för mig att klara.
 
 
 
 
xoxo / M

Tromsø

Igår morse begav jag, Jessica och Madde oss mot Tromsö! Det var helt sjukt vackra landskap som passerade utanför bilrutan på resans gång och dessutom såg vi en hel del djur (bland annat lämmel, ren, fjällripa, räv och fjälluggla).
Väl i Tromsö var det mycket gulliga små trähus! Vi var på akvarium och kollade på sälar och shoppade lite för att senare på kvällen fördrinka på rummet, gå ut och äta på lyxrestaurang (vi åt hälleflundra med kungskrabba och drack bubbel) och avslutningsvis dricka drinkar på en pub.
Idag åkte vi fjällhiss upp på ett berg innan vi begav oss mot Lannis igen!
Sjukt rolig liten tripp!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Kungalänk

För ett bra tag sedan gjorde jag denna armlänk i oxiderat silver till min lillebror! Det är en så kallad kungakedja/kungalänk!
Den var faktiskt riktigt rolig att göra! Riktigt terapiarbete att sitta och sätta ihop alla små ringar till en länk!
 
Idag är det sista verkstadsdagen innan långhelg! Så idag får man försöka hinna med så mycket som möjligt!
 
 
 
 
xoxo / M

Kistlås

En av uppgifterna till denna kurs var att göra ett kistlås och här ovan ser ni mitt försök!
 
Just nu är det fullt ös och jag känner mig stressad! Det är mindre än en månad kvar till examen och massor med skolarbeten ska göras klart! STRESS!!
Nästan allt jag ska göra måste göras i verkstaden vilket gör att jag inte kan göra så mycket åt det på helgerna! Så nu i helgen när det är långledigt har jag, Jessica och Madde bokat en tripp till Tromsö i Norge!
Vi ska shoppa, äta skaldjur, gå på akvarium, dricka drinkar, åka fjällhiss och tvätta eftersom vi har en tvättmaskin på hotellrummet! Jag är sjukt taggad!
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0