Klackring med gravering

Spenderade nästan hela gårdagen i metallverkstaden! Hann bland annat gravera klackringen ni ser ovan!
Tänkte först ha en mer skrivstilsaktig skrift på graveringen men det visade sig se väldigt konstigt ut så det fick bli detta typsnitt istället! Jag tror nästan det var bättre!
Igår hann jag också göra ett par örhängen som min kompis besällt, sätta en pärla på en ring jag tidigare gjort, börja med en infattning till en opal och fundera kring hur jag ska laga mammas konfirmationsring hon skickade med mig upp! Idag ska jag fortsätta allt jag påbörjade igår men också börja med en granatring, sen ska jag vara i "labbet" också!
Ha en fin Onsdag och valborg!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Smyckesförvaring

Häromdagen fick jag den här genomskinliga asken i glas och koppar från housedoctor av mamma! Tyckte den var sjukt fin och dessutom passar den väldigt bra som smyckesförvaring! 
 
Just nu är jag i full gång att packa!  Imorgon bär det av till Lannavaara igen och ångesten är total! haha
Det är så mycket jag vill hinna nu ikväll... packa (såklart ett måste), ta ett långt bad, göra ansiktsmask, fixa naglarna, städa mitt rum och umgås med familjen! Får se vad jag hinner med!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 
 
 

hallonlakrits

Linne - Bikbok (ny) // Kjol - Zara // Klackar - H&M (nya) // Solbrillor - Gina Tricot // Klocka - Michael Kors
 
Här ovan ser ni två av mina senaste köp- linne med spetskant och remsandaletter i mocka! Linnet kostade bara 99kr och klackarna kostade 599kr vilket är ett ganska bra pris för ett par skor i äkta skinn! Dessa skor är dock rätt värdelösa i Lannavaara så de kommer få ligga hemma och vila i kartongen en månad framöver! 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Today

Fyra bilder från dagen!
Har idag haft en heldag med min mamma (världens bästa). Vi började med en morgonpromenad där vi stannade vid josbaren och åt frukost, därefter gick vi på stan och shoppade. På eftermiddagen var även min lillebror hemma så då åt vi en supergod key lime pie han hade bakat och sen gick vi ut på terassen och solade och drack kall cola. Nu ikväll gick jag, mamma och lillebror till en restaurang som heter amarillo. Det var första gången jag åt där och jag blev verkligen inte besviken, supergott och roligt koncept då man valde olika smårätter. 
Nu ska jag och mamma göra drinkar!
Hoppas ni också har en bra lördag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Diamanter är en flickas bästa vän

Här är den! Diamanten jag köpte till mig själv i 20års-present i Amsterdam! 
Den var inte överdrivet dyr men är inte heller överdrivet stor! Ska bli kul att göra något smycke med diamanten framöver! 
Har flera beställningar på smycken nu vilket är sjukt kul! Ska sätta fart med dem direkt när jag kommer till Lannavaara! Om någon vill beställa något är det som sagt bara att säga till!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Josbaren

Igår testade jag och min saknade Sara ett nyöppnat ställe i Visby som heter Josbaren! Riktigt fräscht! Tyckte speciellt mycket om smoothien, riktigt god! Kändes som det nyttigaste jag någonsin ätit till lunch (haha).
Igår var det verkligen full fart... sälja kläder, luncha med sara, köpa lunch till lillebror, posta, ha lektion över internet, städa, avsluta netflix, boka flygresa till Lannis, utlovad filmeftermiddag med lillebror, gå till frisören och så vidare... Hann som ni märkte inte blogga!
Det är väldigt stressigt nu alltihop eftersom min lärare är som hon är. Hade tänkt åka tillbaka till Lannavaara först den 4maj men min lärare tyckte inte det.. så på måndag åker jag tillbaka vilket gör att jag inte hinner allt jag tänkt, men ändå försöker pressa in så mycket som möjligt! Som tur är så är det bara ungefär en månad tills sommarlovet! 
 
Ps. Senare kommer inlägget med diamanten jag köpte i Amsterdam!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Lately

Bilder från två av mina senaste luncher!
Överst två bilder från utflykten med farmor till djupvik som var väldigt mysig som sagt!
De tre nedersta bilderna är tagna igår eftermiddag då jag mötte upp några gamla kompisar (Hedda, David, Veronica och Amalia) på Creperiets uteservering! Det var riktigt kul att få träffas igen så vi satt där och åt, drack pratade och stekte i solen i över 4 timmar. Dessutom blev vi bjudna på drinkarna ni ser på nedersta bilden (bra bonus). 
Idag har jag fullspäckat schema med plugg, försäljning av kläder, lunch med mamma, kanske träffa Elin osv. Let's go!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Tändsticksaskhållare/Ljusstake

Här är pappas påskpresent som jag gjort i koppar! Eftersom pappa inte använder smycken, manchettknappar eller ens slipsnålar  och jag redan hade gjort en nyckelring till honom fick jag tänka ut något annat! Det blev tillslut en tändsticksaskhållare med ljusstake! Jag utgick ifrån att pappa samlar på tändsticksaskar och då kom jag på idén med en hållare, därefter så utvecklade jag idén lite med handtag och hållare för ett julgransljus!
 
 
 
 
 
xoxo / M

By the sea

Kofta - Acne // Klänning - H&M // Solbrillor - Gina Tricot // Väska - Louis Vuitton // Klackar - Jeffrey Campbell
 
Två bilder från igår! Vilken värme det var alltså!! Här på bilderna har jag kofta men den hade inte behövts! På vissa ställen var det 23grader i skuggan. Igår var som sagt familjen + farmor på en liten utflykt! Det var riktigt mysigt med god lunch på Djupvik och fika i solen! 
Idag blir det lunch med tre gamla klasskompisar och sen ska jag hem och fortsätta med mitt rensningsprojekt här hemma!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Med ett hjärta av guld

Här ser ni alltså påskpresenten jag gjort till mamma! En silverring med ett litet hjärta i 14K guld! 
Hon blev väldigt glad då den matchar ett par örhängen jag tidigare gjort till henne! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Rosasvart

Jacka - H&M Trend // Klänning - H&M // Väska - Marc by Marc Jacobs // Skor - Acne
 
Såhär såg jag ut igår påväg till släktmiddagen! 
Idag ska vi ut till Djupvik och äta med farmor! Har gjort ett förinställt inlägg med påskpresenten jag gjorde till mamma! Så håll utkik!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Nyckelring

Iår så gjorde jag varsin påskpresent till alla familjemedlemmar! Här ovan ser ni min lillebrors present; En nyckelring i koppar och silver föreställande ett skivomslag med hans favoritartist Lou Reed! Han blev väldigt glad och nu vill han att jag ska göra om det till ett halsband! 
Mammas och pappas påskpresenter ska jag visa inom kort!
Ikväll blir det släktmiddag igen men innan dess har jag tänkt att storrensa bland mina grejer i mitt rum, förrådet, källaren och garaget... Hade velat sälja av lite grejer jag inte använder och få råd med något nytt istället! 
Om det är något speciellt ni letar efter i klädesväg är det bara att säga till!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Glad påsk!

Kofta - Köpt i Amsterdam // Klänning - Bikbok // Väska - Marc by Marc Jacobs // Tygskor - Vans
 
Idag är det (som ni antagligen vet) påskafton! 
Min familj har likt varje år gjort en dagsutflykt söderut längst med Gotlands västra kust för att tillslut komma längst söderut på hela Gotland(Hoburgen)! Det har varit en riktigt bra dag! Förutom att vara med familjen, äta bakelser, handla på småbutiker som ligger utspridda längst vägen och se fina vyer så var det dessutom grymt väder!! Som ni ser på bilderna ovan (som är tagna på hoburgen) gick jag barbent utan att frysa en enda gång eftersom det var upp till 19grader i skuggan och strålande sol!
Hoppas ni också haft en bra dag och glad påsk på er!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Långfredag

Idag blev det påsklunch! Till min stora lycka eftersom jag verkligen älskar sill, kan äta i princip hur mycket som helst!
Förutom att äta påsklunch har det inte hänt så mycket idag! Vi var på en outlet och jag fyndade lite knivar och porslin, åkte runt lite i bilen, fikade på terassen och nu sitter jag på mitt rum och gör iordning lite påskhemlisar!
Ikväll blir det middag hos min moster med hela släkten!
 
På tal om något helt annat har jag helt glömt bort att visa diamanten jag köpte i Amsterdam! Bilder på den kommer inom några dagar.
 
Ha en bra fredagskväll!
 
 
 
xoxo / M

Parts of my room

Såhär ser mitt rum ut just nu! 
Lite blommor som jag fick när vi firade min födelsedag, En mintgrön fin ask med choklad jag köpte i Amsterdam och en fjäderlampa (som mina föräldrar överaskade mig med när jag kom hem) är några av nykomlingarna i mitt rum för tillfället. 
Idag har jag varit nere på stan och träffat min bästa Josefine! Vi åt, fikade och shoppade underkläder! Dessutom hann vi möta upp Amalia, Nina, Olivia och Wilma (en hund)! Jag har saknat alla så himla mycket! Skönt att vara hemma ett tag och hinna träffa alla helt enkelt. 
Ikväll är det jag som står för matlagningen här hemma och då har jag valt att laga en rätt vi gjort ett par gånger uppe i Lannis, nämligen en slags thailax med nudelsallad! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Lipstick

Rött läppstift - YSL
 
Firade som sagt min 20årsdag med min släkt i lördags och en av alla fina presenter jag fick ser ni ovan! Har redan testat det och jag (som knappt använt läppstift tidigare) trodde det skulle bli mycket kladdigare.. men detta satt på läpparna riktigt bra utan att kladda! 
 
Idag spenderas dagen med inlämningsuppgifter i företagsetablering! wish me luck.
 
 
 
 
 
xoxo / M

Pearls

I Amsterdam hittade jag en butik fylld med miljoner pärlor! Ångrar lite att jag inte köpte ännu fler.. Men ovan ser ni de pärlor jag slog till på! De är så fina och så stora!! Får se vad jag gör för smycken med dem framöver!
 
Sen har jag en fråga till er! Vad tycker ni om variationen här på bloggen? Finns det något ni vill se mer av? Eller kanske mindre av? Vilka är er era favoritinlägg (smycken jag gjort, outfits, saker jag köpt, vardag osv)? 
Hade varit bra för mig att veta vad ni tycker!
 
Ha en bra måndag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Ordinary

 
Jacka - Lindex // Hatt - Monki // Tröja - Filippa K(NY) // Jeans - Dr Denim // skor - Vans(NYA) // Väska & halsband - Marc by Marc Jacobs
 
Såhär såg jag ut idag! Kände att det var en typisk hatt-dag eftersom jag inte orkade tvätta håret.. haha! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Yesterday

Igår skulle min 20årsdag firas med släkten! Det resulterade i att jag och mamma lagade mat (ni ser buffén ovan) och städade hela dagen! Men det var det värt! Det var så kul att få träffa hela släkten igen! 
Idag har alla i familjen varit sega så därför har vi bara kollat på film, ätit och varit ute och åkt i bilen!
Egentligen hade jag tänkt att plugga företagsetablering idag, men redan när jag vaknade förstod jag att det aldrig skulle hända. Imorgon däremot... då blir det företagsetablering. 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Corail

Älskar att handla i Taxfreen och när vi skulle hem ifrån Amsterdam passade jag på att fylla på beauty-förrådet! Bland annat köpte jag nagellacket ni ser ovan! Letade just efter ett korallfärgat lack så detta från YSL blev helt perfekt! Det är superfint på och håller dessutom bättre än många andra lack jag testat!
Idag har jag lunchat med mamma och pappa, sett ifatt alla topmodel-avsnitt och nu ska jag börja plugga eller fixa inför imorgon då släkten kommer hit för att fira mig i efterskott!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Betong

Här ser ni ytterligare än present jag fick på min födelsedag! - En betongask från den gotländska designern Tove Adman som jag gillar väldigt mycket! Fick den av min bror, och tydligen hade han valt den själv! Om jag kände honom rätt skulle jag fått en ficklampa, fickkniv eller liknande! Fast det har han i och för sig redan gett mig tidigare år!
Idag har jag pressat blommor (ni ska få se vad jag ska göra med dem framöver), pluggat företagsetablering, varit på lunch med mamma och Jesper och tagit ett långt varmt bad (vilket är omöjligt i lannavaara, happy to be home). 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Happy plugs

Fyllde som sagt 20år i lördags och då fick jag bland annat dessa hörlurar!
Äntligen har jag ett par fungerande hörlurar! haha... Har levt utan det sedan jul! Dessutom tycker jag dessa är sjukt snygga!
 
Idag ska jag ner på stan en snabbis och handla lite grejer, sen tänkte jag gå till mormor och morfar och bli gödd med kroppkakor och ge mormor sin försenade födelsedagspresent!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Amsterdam dag 4 & 5

Här kommer de sista bilderna från Amsterdam!
De två sista dagarna  besökte vi ett väskmuseum (som ni ser massa bilder på) och ett tortyrmuseum (som ni inte ser några bilder ifrån). Väskmuseumet var jätteroligt!  Massa märkesväskor och väskor i udda material.. Ovan så ser ni en bild på en väska och ett par skor som är gjorda av padda! 
På en av bilderna ovan så står jag och Jesper framför världens smalaste fasad, helt galet smalt!
På understa bilden ser ni en helt underbar bukett med tulpaner som jag fick av familjen när jag fyllde år! Tyvärr var jag ju tvungen att lämna buketten...
 
NU - Hemma på gotland!!
 
 
 
 
xoxo / M

Amsterdam dag 3

Här kommer alltså fler bilder från i lördags när jag fyllde 20år!! Mycket bilder på mat... men vad ska man säga? Jag älskar mat så såklart blir det mycket mat på min födelsedag!
Idag lämnar vi Amsterdam.. känns tråkigt! Men ska ändå bli så kul att äntligen få komma hem till Gotland igen!
 
 
 
 
xoxo / M

Amsterdam dag 3 - Keukenhof

Här ser ni ett par bilder från keukenhof, vilket är en trädgård i Holland strax utanför Amsterdam. Denna trädgård är utsedd till världens vackraste vårträdgård! Jag älskar blommor och när jag var yngre ville jag länge bli florist så denna park var som en dröm! Keukenhof (gillar namnet) var helt enormt fint!!
Vi besökte keukenhof på min födelsedag, alltså i lördags! Har fler bilder från min födelsedag som jag kommer lägga upp imorgon! Så håll utkik! 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Amsterdam dag 2

Här kommer lite bilder från i Fredags då vi mest åkte runt i båtar längs kanalerna!
Senare lägger jag upp lite bilder från min födelsedag (alltså igår)!
Nu - Museum of bags and purses! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Amsterdam dag 1 by evening

Nu väntar hotellsängen!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Amsterdam del 1

Lite bilder från min första dag i Amsterdam!
Imorse 6.30 gick flyget från Arlanda till Amsterdam och eftersom det bara tog 1h och 40min att flyga hit så har vi haft hela dagen här! Det är en fantastiskt fin stad och idag har det varit äkta  sommarvärme!
Egentligen har vi inte gjort något speciellt alls idag utan vi har bara gått runt i staden, tittat, tagit kort, ätit, shoppat osv!
Hände dock en helt sjuk grej! En (full) man i permobil körde rakt ner i en av kanalerna och pappa och en holländsk man blev tvungna att rädda honom från vattnet.
Just nu ligger vi i vårat enormt lilla hotellrum och vilar. Det mesta här i Amsterdam känns litet.. trapporna är helt stört smala och branta och provrummen i butikerna cellskräckssmå. Men jag gillar Amsterdam ändå!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Stockholm

Fem bilder från mitt favoritcafé Wienercaféet!
 
Min dag startade med att gå upp klockan 6 och fixa det sista i stugan. Vid klockan 8 bar det av till Kiruna och när vi tillslut kom dit testade vi den mycket omnämnda (av media) "dildoglassen"...Den var god och enligt min mening liknade den inte en penis! 
Runt 12 lyfte planet mot Stockholm och när det landade fick jag sitta och vänta på mamma och Jesper i ca. 40minuter! När de tillslut kom så åkte vi för att möta upp pappa i Stockholm city där vi åt, åt, shoppade, åt och shoppade! 
Så glad att äntligen få vara med min familj igen!
Imorgon vid halv 7 går flyget till Amsterdam! Så taggad!
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0