Droppe - dubbelcabochon

Idag blev jag klar med min tredje sten som denna gång skulle bli en dubbel droppe i granit. 
Graniten var sjukt hård till skillnad från de tidigare stenarna vi slipat och den tog lång tid! 
 
Nästa sten blir en labradorit (en av mina favoritstenar) som vi ska göra en stor cabochon av, så det ska bli spännande och se hur det går med den! 
 
 
 
 
xoxo / M

Last october

 
 
Förra oktober så klädde jag mig lite som ni ser på bilderna ovan, i oktober i år klär jag på mig alla kläder jag har för att överleva den norrländska kylan!
Oktober förra året var en bra månad med ganska fint och varmt väder och dessutom åkte jag med familjen till Rom där det var ännu varmare och finare väder!
Iår.. oktober... inte en bra månad alls! Har i princip bara längtat hem hela oktober och september!
Vi alla visste redan innan jag flyttade att jag aldrig skulle bli en norrlandstjej.. men det är bara att kämpa på.
 
 
 
 
xoxo / M

Vinterland

Jacka - Odd Molly // Halsduk- Mulberry // Öronmuffar i kaninpäls - Köpta i Karesuando // Shepherduggs
 
Här kommer en vinteroutfit från norra delarna av Sverige! Vi har fått snö och en temperatur på runt 15 minusgrader här uppe nu! Det känns helt sjukt... Men visst är det vackert??
 
 
 
 
xoxo / M

Monday morning

Bild: Tagen av Maya under fårfesten i lördags
 
Just nu sitter jag i morgonrock, med tända ljus runt omkring och äter frukost.. värre kunde det ju vara! Dock så längtar jag verkligen härifrån just nu! Vill till Stockholm och träffa Josefine och David, shoppa lite för mycket, åka hem till min familj och mina vänner på Gotland och sen skulle jag gärna vilja till min kille i Borås också.. haha får åka på en sverigeturné!
 
Idag så blir det massor med plugg, har gjort ett schema med plugg för hela oktober och första dagen jag gett mig själv ledigt är 31oktober.. haha! Men det är bara att köra på, som alltid!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Cabochon NO. 2

Idag blev jag klar med min andra cabochon!! Den här gången fick vi slipa en oval cabochon i stenen serpentin. Den var inte så rolig att slipa.. en väldigt seg sten till skillnad från marmor vi fick slipa förra gången! 
Nu när jag är klar med denna ska jag börja slipa en droppe i granit.. Jag är riktigt nervös över den, det verkar supersvårt! 
 
Nu: rejäl lunch innan kemilektionen!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Norrsken

En bild på mitt första norrsken för ett par dagar sedan. Dessutom ser man nästan hela stora karlavagnen i bakgrunden! Det känns verkligen som man är mitt i naturen här uppe.. norrsken, miljoner stjärnor, älgar osv.
 
Dagen ska bestå av stenslipning och geologiplugg om den blir som jag tänkt! Hoppas på att få mycket gjort iallafall men vi får se hur det blir med det!
 
Ha en bra dag!
 
 
 
xoxo / M

Rimfrost

Bilder tagna imorse, hur vackert är det inte när frosten lägger sig?
 
När jag vaknade imorse och drog upp persiennerna var typ hela världen utanför vit av frost! Det var helt sjukt vackert så sprang ut direkt och tog lite kort som ni ser ovan!
Dagen i övrigt har inte varit så kul, ville egentligen slipa på stenen jag håller på med nu men en svår hemtenta i kemi var i vägen.. Så den är i princip det enda jag hunnit med idag!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Around my neck

Alkotte i silver- gjord av min framtida guldsmedslärare som gjuter av riktiga alkottar och gör dem i silver en gång om året.
 "Malin" i guld- fick av mina föräldrar i studentpresent.
Rosettfönstret i silver- fick av min chef efter jag slutade jobba i somras. Det är en avbild av ett fönster (rosettfönstret) som sitter på en av Visbys ruiner. Gubben som förut gjorde dessa är nu död men min chef har ett halft undangömt lager kvar.
 
Har nu ett tag verkligen snöat in på tunna kedjor med en personlig "berlock" eller liknande på och dessa tre ovan är bra exempel på det och dessutom mina tre favoriter vad gäller halsband!
Stenen i bakgrunden har jag dessutom själv plockat med mig från en av våra exkursioner, Ni ser antagligen inte det men den innehåller en hel del svavel- och järnkristaller!
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0