Christmas wishlist

1. En helt underbar gul långklänning från Rodebjer som jag hade köpt direkt om det inte vore så att den kostade 6000kr, men visst är den helt fantastisk? // 2. Den här humleskålen från Rörstrand för 299kr visade jag ju häromdagen också och ja, jag vill fortfarande ha den! // 3. Håller på att samla på dessa champagnekupor från Ittala. Har för tillfället 8stycken så vill gärna ha 4stycken till! kostar 139kr/styck // 4. Behöver jag ens säga något? Denna väska har jag som ni vet drömt om länge nu! Den kommer från Mulberry och kostar ca. 8500kr för er som missat det.  // 5. Hade inte tackat nej till såna här kuddfodral från Ikea som kostar 79kr/styck. // 6. Den perfekta julaftonsklänningen, röd och fin! Finns på H&M för 199kr. // 7. En stilren ring i äkta silver med en diamant kan aldrig bli fel, trots att jag egentligen inte är så mycket för diamanter. Ringen kommer ifrån Line & Jo och kostar runt 800kr. // 8. Samlar även på såna här koppar på fat från Rörstrand för 249kr/styck så fler av dessa hade inte heller suttit fel! // 9 och 10. Muggar från Designhouse Stockholm med motiv ur Elsa Beskows sagor. Måste ha dessa två! De kostar 169-189kr/styck. // 11. En mysig stickad tröja behövs i mängder här uppe i Norrland och denna med pärldekorationer på hade definitivt piggat upp vardagen rejält. Finns på H&M och kostar 599kr. // 12. Clutchen från Acne känner ni som läser min blogg igen.. me want. Kostar 1299kr // 13. Min smartphone gick ju sönder för en månad sedan och jag saknar den verkligen, så en ny behövs! Denna kommer från HTC och kostar ca. 4000kr // 14. Hade gärna haft dessa guldstjärnor i öronsnibbarna. Kommer från Line & Jo och kostar ca. 1400kr // 15. Har aldrig haft ett datorfodral och nu när jag börjat  resa allt mer är det välbehövligt. Älskar dessutom dessa jubileumsprint från Malene Birger som firar 10år. Kostar 1199kr
 
 
Årets önskelista ser ni ovan, utan inbördes ordning! Vill ju ha allt nästan lika mycket.. haha
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Bland diamanter, rubiner, safirer....

Igår fick vi möta en stensäljare från Sierra Leone som hade egna gruvor och liknande där nere där han letade efter stenar likt de ni ser ovan! Försäljningen ägde rum i vårt klassrum och innan vi fick komma in gick han in där och la ut alla stenar på ett bord. När vi sen kom in låg det utspritt råa bitar av zirkon, rubin, diamant, turmalin, safir, smaragd osv. Det kändes så himla mäktigt på något vis (stentokig som man är)! Eftersom han kom från Sierra Leone tänkte nog många av oss (iallafall jag) på filmen blood diamond men han visade certifikat som just visade att stenarna han sålde inte var "blodsstenar". Jag och Maya stannade kvar längst och fick höra massa historier om hur farlig ädelstensmarknaden faktiskt är, spännande och skrämmande! 
 
Hann också spendera lite tid i slipverkstaden igår och resultatet ser ni här under! 
 
Denna sten plockade min lillebror på stranden på Gotland.. Dock vet ingen riktigt vad det är för sten! Proffset (alltså skolans grundare) satt och tittade på den en lång stund innan han tillslut sa "Jag skulle säga att det är en grön sten. Om du säger att det är en grön sten kan det aldrig bli fel, för det är vad det är". Så ja, det är en "grön sten"!
 
 
Har precis varit på genomgång av metallverkstaden. På måndag ska jag äntligen få börja jobba med metall, som jag längtat efter att få testa på det! Lite senare ska jag skriva ett säkerhetsprov så att skolan kan vara säkra på att jag inte dricker upp syror eller fastnar med håret i poleringsmaskinen i metallverkstaden. I övrigt ska dagen bestå av kemi och småfix med olika skolgrejer! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Godmorgon världen

Med denna bild från igår säger jag godmorgon!
 
Just nu sitter jag och försöker trycka i mig frukost, utanför blåser det j*vligt mycket och man känner inte direkt för att gå ut. Dock är de bara sju minusgrader idag, varmt! Om 30min börjar en föreläsning om korrosion i metaller om jag inte minns fel.. något ingående om metaller handlar det iallafall om! Vi ska ha föreläsningar om metall fram till klockan tre någon gång och sen ska jag försöka hinna ner i verkstaden och slipa lite! Nu kör vi! 
Have a nicee day people!
 
 
 
 
xoxo / M

Oups...Look what I bought today

Idag kom en tjej till skolan för att sälja sten från företaget kristallrummet(om jag inte minns fel). Hela klassen gick lös bland smaragder, safirer, turmaliner och massa andra fina stenar! Jag köpte bland annat stenarna ni ser ovan! Jag ägde faktiskt varken en apatit, spinell, akvamarin eller turmalin innan idag så var tvungen att komplettera min samling lite. Dessutom.. turmalin.. tur..malin.. kom igen? Jag var ju tvungen att köpa stenen! Eller jaa... köpte ju 8 stycken turmaliner...
Det var dessutom riktigt bra priser tyckte jag! Alla stenar jag köpte (de ovan + en till) kostade bara 290kr! Helt klart värt! Hoppas på att kunna använda dessa till smycken jag gör framöver.
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

MÅSTE HA

Svenska rödlistan fälthumlan skål från Rörstrand 299kr.
 
Alltså såg denna skål och blev helt kär!! Jag måste ha den. Älskar humlor av någon anledning! Dessutom håller jag på att rita mycket humlor nu (varför får ni veta senare, men det har med design och metallkursen att göra). 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Gårdagens resultat

En fossil av en kedjekorall jag plockat på Gotland som jag testade att slipa! Blev ju väldigt häftigt att mönstret framträder så tydligt när man slipar och polerar, dock tyckte jag inte att den var särskilt rolig att just slipa och polera! Min lärare tyckte att stenen liknade ett sköldpaddsskal.
Vi hade ju en uppgift att slipa en cabochon i ladradorit och då jag fick en stor bit över så jag valde att slipa fler cabochoner av labradorit. Det är ju en av mina favoritstenar så här ovan ser ni att jag slipat två lika stora så att jag förhoppningsvis i framtiden kan infatta dem i ett par örhängen! Den översta bilden är tagen rakt uppifrån, medans den undre bilden är tagen lite från sidan så att man ska se effekten i stenen (ni ser tydligt en sån effekt på den vänstra stenen)! 
 
Idag är schemat fullspäckat så det är bara att sätta fart! Ha en bra dag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Lannavaarastyle

Bilder tagna med Mayas kamera igårkväll!
 
Vi har nu spenderat mer än 3månader i denna lilla norrländska by! wiihooooo! För varje dag som går så är det en dag närmare att komma hem och en dag närmare att vara klar med utbildningen.. så skönt.
 
 
 
 
xoxo / M

New years eve - från budget till lyx

Lång paljettkjol med slits - Gina Tricot 399kr // Linne - Gina Tricot 149kr // Klackar i mockaliknande material - Nelly.com 100kr // Guldiga örhängen - H&M 50kr // Miniplånbok - H&M 60kr
Fjäderkjol - Notion 1.3/Nelly.com 995kr // Klackar i äkta läder - H&M 799kr // Väska i äkta läder - H&M 799kr // V-ringad tshirt - Acne 595kr // Örhängen - H&M 99kr
Glittrig långklänning med slits - Malene Birger 1999kr // Bling-bling örhängen - Anton Heunis ca. 1500kr // Glittriga klackar - Jimmy Choo ca. 4000kr // Mörkblå läderclutch - Acne 1295kr
 

Än är det ett tag kvar till 2014 men tiden går fort och personligen kan jag aldrig riktigt sluta leta efter saker som glittrar! Ovan ser ni tre olika outfits i tre olika prisklasser som jag skulle vilja bära på nyår! Skulle vilja ha alla ting ovan i min garderob men det som får mig att drömma lite extra är klänningen från Malene Birger och clutchen från Acne som jag drömt om väldigt länge.. så fin! Dessutom finns ju clutchen just nu i mörkblå vilket är en av mina favoritfärger.. mums.
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Resultat från slipverkstaden

Vit/genomskinlig cabochon av bergskristall som jag hittade utanför stugan (gammal elev som slängt) och blåaktig cabochon av spongie (fossilt svamdjur) som min bror hittade på stranden på Gotland.
 
Här ovan ser ni de två slipningar jag gjort klart sedan jag blev klar med alla inlämningsstenar. Jag får alltså numera slipa vad jag vill och i vilken form jag vill, så mycket roligare! Först ut blev spongien som blev klar imorse och sedan gav jag mig på bergskristallen som jag blev klar med nu ikväll precis innan stänging av verkstaden! Imorgon ska jag antingen ge mig på fler fossiler (som jag börjat med, men inte gjort klart) eller något annat kul! Har råkat slipa ner mina naglar sjukt långt när jag slipat dessa stenar... det gör ont och alla naglar ser verkligen hemska ut! haha
 
Jag förstår om ni kanske börjar bli lite trötta på bilder på sten och snö men det är mest det som händer just nu.. haha! 2 december börjar jag dock jobba i metallverkstaden så då kommer ni få se lite mer metall istället för sten!
 
 
 
 
xoxo / M
 

En barndomskärlek

Bricka - 199kr // Muggar- 189kr/st / kökshandduk- 119kr    Allt från Designhouse Stockholm men verkar också finnas på hemtex (dock har hemtex lite dyrare priser).
 
Ännu ett par grejer att sätta på önskelistan iår! De har alltså tagit motiv ur Elsa Beskows sagor och illustrationer och satt på muggar, brickor osv. Jag har alltid älskat Elsa Beskow så jag måste köpa något ur denna kollektion, gärna muggen uppe till höger med vitsippeflickor eller någon annan mugg (finns flera olika). Hade faktiskt inte tackat nej till att ha en av varje mugg..!
 
 
 
 
xoxo / M

wonderful and awful at the same time

Bilder tagna imorse kring kl. 9! Det är månen man ser på bilden, solen är påväg upp..Det blir bara färre och färre timmar med sol per dag och jag ser inte fram emot perioden helt utan sol.. Att bo över norra polcirkeln är ingen lek. Strömmen går i princip minst en gång om dagen, vattnet är inte så bra (grumligt med sand i) efter alla strömavbrott i pumphuset och utanför dörren var det idag -27grader.. 
 
 
 
 
xoxo / M

TBT

Mina födelsedagsfester 2011,2012 och 2013! 2011 var det whiteparty som gällde, 2012 var det 50-talstema och iår var det casino Ivarsson som var temat. Har jättemånga idéer till 2014 men eftersom alla mina fina vänner är utspridda i världen.. England, Stockholm, Uppsala, Australien osv.. så får jag nog ha en sommarfest istället när alla är samlade igen!
 
När jag ser dessa bilder tänker jag följande:
Åhh vad jag saknar mina vänner! Äkta kärlek.
J*vlar va snygga dom är.
Hur ska jag klara mig i Norrland utan dom.
 
Idag har jag pluggat kemi hela dagen lång och nu när jag äntligen lämnat in hemtentan i kemin så ska jag försöka orka plugga lite mer! Vi får se hur det går efter 10h intensivt skolarbete.
 
 
 
 
xoxo / M

Äntligen

Äntligen är jag klar med alla inlämningsstenar till min första stenslipningskurs! Känns så himla skönt och kul med tanke på att jag nu kan slipa valfria stenar! Har massor med sten på lager som jag vill slipa så får välja ut några... svårt!! Stenen ni ser ovan är en kvartsit (en sandsten som genomgått förändring i form av tryck eller temperatur) som vi skulle slipa till en ritsplatta. Denna platta skulle vara exakt rätvinklig överallt... vilket h*lvete. Så glad att den är över! haha Har suttit flera timmar och finslipat denna med slippapper dessutom...kul.
 
Kom på att jag nu (efter jag skickat in en arbetsbeskrivning till alla stenar) är helt klar med min första stenslipningskurs som avslutas den 19e januari. Skönt!!!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

winter wonderland

Lite fler snöbilder ifrån Lannavaara tagna i veckan.
 
Just nu sitter jag hemma hos Pernilla i hennes stuga! Vi försöker få ordning på lite plugg och så dricker vi varm choklad! Ikväll blir det att färdigställa uppsatsen om sliphistoria och sen så måste jag ladda upp mentalt inför hemtentan i kemi imorgon! Wish me luck! 
 
 
 
 
xoxo/ M
 

Dreams of today

Fjäderkjol - Notion 1.3/ Nelly 995kr // Mörkblå clutch- Acne 1295kr // Månörhängen - Maria Nilsdotter (utsålda...)
 
Idag drömmer jag om sakerna ovan! Jag älskar kjolar i lite annorlunda material så denna hade passat perfekt i min samling! En clutch från Acne har jag velat haft länge och dessutom så matchar den mörkblåa färgen mitt mobilfodral från Miu Miu. Sen har vi ju örhängena som är formade som månskäror från Maria Nilsdotter.. jag förstår varför dom är utsålda!
 
Dagen var ju tänkt att gå till plugg men jag har haft en så enorm huvudvärk att jag inte orkat göra något vettigt.. Kämpade lite med plugget men tillslut gav jag upp och gick över till Pernilla och drack glögg, skissade smycken vi ska göra och såg en dubbad version av Harry Potter! Nu har jag precis slängt ihop en carbonara och efter det har jag tänkt måla akvarell och se så mycket bättre! Ha en bra lördagskväll!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 
 
xoxo / M

Acne track black

Acne track black boots, 3495kr
 
Här kommer lite närbilder på mina nya favoritboots från Acne som jag unnade mig när jag var förbi Stockholm senast! För mig är dessa ren skoperfektion!
Idag består min dag av plugg (igen) haha.. Hoppas ni har en roligare lördag!
 
 
 
 
xoxo / M
 

Ruiner

Quiltad jacka - Peak performance (Mammas) // Blus och kjol - H&M Trend // Halsduk - Mulberry // Väska - Cubus // Boots - Acne
 
Såhär såg jag ut en av dagarna på Gotland förra veckan, älskar verkligen den kjolen och mina Acneboots så jag är lite ledsen över att inte kunna använda dem här uppe i norr! Känns så sjukt att jag kunde gå klädd så lätt när jag var hemma på Gotland men här uppe i norr är det just nu över 10 minusgrader och blåsigt och i och med det har strömmen gått en gång idag mitt under en tenta. haha!
 
Idag står en till tenta på schemat och sen hade jag tänkt gå och slipa, vill väldigt gärna bli klar med den sista stenen så jag kan börja göra egna grejer! Ikväll blir det uppesittarkväll med en uppsats om sliphistoria och sen ska min helg tillägnas kemi och metallurgi. Det är mycket nu.
 
 
 
 
xoxo / M
 

Favorit.

Tri brow shadow från Make up Store, 185kr.
 
En favorit i sminkväskan är denna ögonbrynsskugga från Make up store! För mig som är ultrablond naturligt och ögonbrynen i vanliga fall inte syns alls så är denna skugga en räddare (om man inte vill att det ska se ut som man rakat bort sina ögonbryn)! 
 
Nu ska jag återgå till plugget!
 
 
 
 
xoxo / M

Labradorit - Cabochon

Cabochonen börjar få sin rätta form men har som ni ser en massa fasetter och ojämnheter kvar.
Stenklossen till vänster var den stenbit vi utgick ifrån när vi började slipa och till höger ser ni min slipade labradorit precis innan poleringen.
Den färdiga labradoriten från sidan.
Den färdiga labradoriten framifrån!
 
Det syns inte så superbra på bilden men labradorit är en så kallad "effektsten" vilket betyder att den i vissa vinklar ger vissa effekter. En sån effekt ser ni på bilden längst ner, på stenen nere till vänster!
Labradorit är en av mina favoritstenar (nej jag är ingen diamanttjej) så det var roligt att få testa att slipa den! 
Blev klar med labradoriten idag så fick börja på min sista sten: en kvartsit som ska vara slipad som en rektangel med exakta 90graders vinklar, svårt.
 
 
 
 
xoxo / M

Here I go again

Bild på månen och snön från idag påväg till skolan runt kl.15.00!
 
Har haft fullt upp de senaste dagarna och inte hunnit blogga.. Har dock en hel del bloggmaterial som jag ska lägga upp framöver. Outfits, nya inköp, min senast slipade sten osv. 
Det är fortfarande mycket just nu med massa prov och inlämningar och grejer men inom de närmsta dagarna kommer bloggandet bli bättre!
 
 
 
 
xoxo / M

Surfers

Ikväll stod middag på Surfers med några favoriter på schemat!
Som jag saknat Surfers mat, och SOM jag saknat mina fina vänner! Dom är bäst.
 
Imorgon är sista dagen här på ön innan det återigen bär av till Lannavaara... så imorgon så kommer dagen mestadels att bestå av fix!
 
 
 
 
xoxo / M

Black and blue

Stickad tröja och boots- Acne // Kjol (NY)- H&M Trend // Väska- Cubus
 
Här ovan ser ni ett till köp jag gjorde i Stockholm; den vippiga kjolen! Älskar den! Kommer vilja använda den varje dag tills jag måste åka tillbaka till Lannavaara! 
 
 
 
 
xoxo / M

Sthlm baby

 
Bilder från i onsdags då jag lämnade kiruna, åkte till stockholm och mötte upp mamma! Vi lunchade på fridays med supergoda drinkar, shoppade, fikade på det nya wiener caf'éet (supergott och fint), shoppade lite mer och sedan tog vi båten hem till Gotland! Vi passade också på att köpa med oss macroner från Ladurée som ni ser på bilden längst ner, mums!
 
Idag var familjen förbi Djupvik så att jag äntligen skulle få äta mina favvorätt moules frites igen, så lycklig. Ville egentligen passa på att plocka fossiler att slipa i djupvik men tack vare vädret åkte vi hemåt och såg en film istället. Ikväll blir det mer mys med familjen som gäller! 
 
 
 
xoxo / M
 
 

I'm back

Hatt - Monki // Kofta och boots - Acne // Klänning- H&M // Halsduk- Mulberry // Väska- köpt i Rom
 
Gotland... Here I am again!! Har inte kunnat avslöjat något förens nu eftersom jag bestämde mig för att överraska nära och kära med att komma ner till ön (förutom mamma och pappa)! I onsdags mötte mamma upp mig i huvudstaden där vi spenderade hela dagen med shopping och mat, bilder från det kommer framöver!! Men i outfiten ovan ser ni ett av mina köp: bootsen från Acne. kärlek och materiell lycka.
Att vara tillbaka på ön gör mig så himla lycklig, vet inte hur jag frivilligt ska kunna åka tillbaka till snöfyllda och svinkalla Lannavaara...
Fram tills tisdag (den jobbiga dagen då jag åker norrut igen) så ska jag fixa massa bloggmaterial så att jag kan blogga bättre och mer varierat där uppe! På Gotland har jag ju min personliga fotograf mamma!
 
 
 
 
xoxo / M

I want, I need

1. Ankelboots från Acne 3495kr // 2. Datorfodral från by Malene Birger 1199kr // 3. Världens mest perfekta väska från Mulberry ca. 8500kr // 4. HTC one mini 3890kr
 
Ett par boots från Acne har jag drömt om länge.. dem är tidlösa och man skulle kunna ha dom hur länge som helst bara man tog hand om dom rätt. Datorfodralet har jag ju bloggat om förut men kan inte släppa det i mina tankar, gillar verkligen mönstret och dessutom är jag i stort behov av just ett datorfodral. Väskan från Mulberry vet jag också att jag bloggat om förut, flera gånger till och med... första gången 2010 om jag inte minns fel så det borde vara dags att slå till snart..hehe!! Och mobilen (SUCK).. min mobil har gått i graven så måste tyvärr skaffa en ny, hatar att skaffa ny elektronik haha. Men iallafall så funderar jag på den ovan som dessutom är väldigt snygg!
 
Får satsa på att be tomten om en ny mobil och datorfodralet iallafall! Bootsen och väskan får jag unna mig någon gång i framtiden (eller så hoppas man på riktigt bra mellandagsrea, haha).
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0