Från tomten

Här ovan ser ni en del av de julklappar jag fick! Blev väldigt glad för allt jag fick, så tack tomten (familjen och släkten)! På sista bilden ser ni en rå diamant som jag ska försöka göra något smycke med framöver!
Förutom det ni ser ovan fick jag även en hel del pengar vilket som student är välbehövligt!
 
Idag ska jag ner en liten sväng på stan och se om det finns något vettigt på Visbys reor. Jag är tveksam!
 
 
 
 
xoxo / M

Manschettknapp

Nu när julafton är över och alla klappar är utdelade så kan jag dela med mig av de julklappar jag gett som jag själv gjort! Dessa manschettknappar fick pappa av mig i julklapp! Dessa är gjorda i silver och niob. Nioben har jag graverat och färgat med elektrolys i två omgångar så att det skulle bli en guldig färg i gravyren och en mörkblå färg på själva plattan. Niobplattan har jag sedan infattat i silver och sedan förgyllt klorna som håller fast niobplattan!
Framöver kommer fler bilder på vad jag skapat till familjen i julklapp, bilder på vad jag fått i julklapp och kanske även lite Visbybilder!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Rovaniemi

Några bilder från gårdagens utflykt till Rovaniemi som är tomtens hemstad! En resa på 70-80mil! 
 
Det var en riktigt bra dag!! Resan startade kl 8 på morgonen då vi började köra från Lannavaara! På vägen såg vi ripor, en tjäder/orre, en älg på riktigt nära håll och ett par rävar! Någongång innan kl 14 finsk tid hade vi passerat Vittangi, Pajala och Pello och var då framme i Rovaniemi där vi startade med att besöka Santa Park. Santa  park kändes lite som en turistfälla då det var dyrt att gå in och inte jättemycket att se på! Men det var väldigt fint där inne och alla som jobbade där var utklädda till tomtenissar! Dessutom låg Santa park i en gammal nerlagd gruva, så hela anläggningen var under mark vilket var coolt!
När vi kände oss klara med Santa park åkte vi istället till Santa Claus village. I Santa Claus village träffade vi tomten och shoppade julklappar! Jag hade kunnat spendera flera dagar där tror jag... Det var riktigt mysigt där!
Efter det åt vi middag och sedan började den långa bilfärden hem! Strax efter 2 på natten var vi tillbaka i Lannavaara!
 
Om någon funderar att åka till Rovaniemi så gör det! Hade som sagt velat vara där längre... Dessutom ska det finnas ett zoo med arktiska djur som vi tyvärr inte hann besöka!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Akvarell

Det började med att jag skulle måla vintriga julkort... men sen kom jag på att jag ville måla lapplandsfåglar och det spårade ur litegrann! 
Här ovan har jag målat av en snösparv, en gråsparv,en lappuggla,en fjällripa,en ren och en älg! 
 
 
 
 
xoxo / M

Sameslöjd

Igår var jag i Kiruna med Madde och Sandra och jag råkade spåra ur lite i pysselbutiken... Där köpte jag massa material till såna här klassiska tennarmband! När vi kom hem från Kiruna var jag sjukt trött men kunde ändå inte låta bli att sitta på natten och testa att göra ett! Resultatet ser ni ovan! Blev helt okej nöjd för att vara det första men hoppas att dom blir ännu finare om jag övar mer! 
Köpte både vitt och svart läder så idag är jag lite sugen på att göra ett svart! Men vi får se vad tiden räcker till!
 
Just nu känner jag mig väldigt lappinspirerad så jag har även målat en hel del lapplandsmotiv som jag tänkte visa under dagen! I övrigt så är jag just nu väldigt taggad på att åka till tomteland i Rovaniemi imorgon och att på tisdag få åka hem och ta julledigt!
 
 
 
 
xoxo / M

Livet som hund

Ibland hade det varit skönt att bara vara en hund, men det är man inte så nu är det dags att gå upp till skolan och skriva två tentor och efter det opponera på resten av klassens rapporter om syntetiska tillverkningsmetoder av ädelstenar. 
Då kör vi!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Moonlight

Utanför stugan just nu ser det ut såhär!
 
Nu på morgonen har jag och Jessica varit i labbet och försökt identifiera stenar - det gick helt okej! Nu ska jag försöka färdigställa min del i ett grupparbete om czockralskimetoden eftersom min grupp ska träffas i eftermiddag och sätta ihop hela arbetet! Jag ska även försöka städa lite i stugan och senare ikväll ska jag plocka ut rubiner ur ugnen!
 
 
 
 
xoxo / M

Latest

De senaste dagarnas händelser i punktform:
- Lussebullsbak
- Stå på julmarknad
- 7rätters middag med minifamiljen
- Julbord
- Rubinbehandling
- Uppsatsskrivning
- Undersöka stenar i labbet
- bära möbler och få betalt i rubin och safir
 
 
 
 
xoxo / M

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon och passade på att inviga min nya bricka som jag köpte på Övre sopperos julmarknad i lördags! Det var hittills den dyraste och enda brickan jag köpt (350kr) men jag tyckte det var värt eftersom brickan är gjord av björk och handtryckt linnetyg. 
Förutom sovmorgon är det här en ganska stressig vecka med massa plugg...
 
 
 
 
xoxo / M

1 december

Äntligen december. Det enda jag längtar efter just nu är att komma hem!
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0