Gädda nyckelring

Eftersom pappa inte är en sån som använder smycken eller liknande så gjorde jag en nyckelring i silver till honom i julklapp! Sågade ut konturerna av en gädda och sen graverade "carpe pisces" vilket betyder "fånga fisk" på latin.
Nu har jag visat allt jag hunnit göra i den första metallkursen! Just nu håller jag på att planera lite kring vad jag vill göra i nästa metallkurs som börjar nu direkt i januari! Så kul!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Silvereklöv

 
Ännu ett par av örhängena jag gjort! Dessa föreställer som rubriken avslöjar eklöv!  
Längtar bara mer och mer efter verkstaden just nu!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Look what santa gave me III

Mörkblå läderclutch från Acne som jag fick av mina föräldrar! 
 
Älskar verkligen denna! Så fin! Pappa hade tydligen gått och köpt den vilket är väldigt lustigt med tanke på att han alltid klagar på alla mina väskor, haha! Har velat ha en sån här clutch länge så blev verkligen superglad!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Silverasplöv

Ytterligare ett par örhängen jag gjort! Dessa föreställer asplöv med en daggdroppe i. Själva asplövet är gjort i tunn silverplåt som jag bockat och sedan behandlat på olika sätt för att få den rätta yttexturen. Daggdroppen fick bli en sötvattenpärla som hänger "löst" framför lövet. Dessa örhängen fick min mamma i julklapp!
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Look what santa gave me II

Små skålar med blått mönster som jag fick av min lillebror och megastora vita rosor som jag fick av mamma!
 
Lite fler grejer jag fick på jul! Älskar verkligen mönstret på skålarna jag fick av min bror, dessutom är de i perfekt storlek! Och de megastora perfekta "ta bild på"-rosorna som jag fick av mamma är bara helt fantastiska. Här på bilden har jag satt rosorna en och en i varsin "ekollonvas" från Svenskt tenn.
Idag har jag och mamma trängts med resten av Gotlands befolkning på mellandagsrean! Som vanligt är inte rean på Gotland något att hurra över men jag gjorde ett fynd som jag visar framöver!
 
 
 
 
xoxo / M

Silverfjäril

Örhängen i silver föreställande fjärillar!
 
Dessa örhängen gjorde jag innan jag åkte hem! Gjorde dom i 0,5mm silverplåt så de är väldigt lätta! 
Efter att ha slipat och polerat i evigheter så blev de så glansiga som jag ville ha dom, så jag är nöjd!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Look what santa gave me

Datorfodral - By Malene Birger
 
En av många fina julklappar jag fick igår ser ni ovan! Har levt utan datorfodral hela mitt liv, vilket blivit problematiskt flera gånger. Mycket nu på senaste eftersom jag reser fram och tillbaka mellan Gotland- Lannavaara! Älskar verkligen mönstret på datorfodralet vilket är Malene Birgers jubileumsmönster. Så tack tomten (farmor) för detta datorfodral!
 
 
 
 
xoxo / M
 

God jul mina kära

Klänning - H&M // Klackar - Miu Miu // Tunnt mässingsarmband - Johanna N
 
Såhär ser ser jag ut julafton till ära! Min julafton har hittills varit riktigt bra och jag hoppas att er har varit det med och fortsätter vara det! God jul på er!
 
 
 
 
xoxo / M

What I have been up to lately

Har varit ute och ätit trerätters med familjen på Wallers!
Haft den årliga "minijulafton" i mitt rum med mina bästa tjejer!!
Passat på att fika... inte direkt något man kan göra i Lannavaara om man inte känner för att fixa fikat själv.
Har också hunnit gjort egna praliner! Iår blev det två olika tryfflar; en med passionsfrukt och en med cointreu!
 
Förutom det ni ser på bilderna så har jag städat huset, fikat med favoriterna ur min förra klass, fixat med julklappar, träffat farmor, ätit marängswiss med bästa Elin och Alva, Skissat på smycken jag längtar efter att få göra när jag kommer upp till norr igen, sett på alldeles för många avsnitt av Game of thrones och The walking dead, gjort rödbetssallad och en hel del mer. Ikväll ska vi traditionsenligt till mormor och morfar och äta julbord!
 
 
 
 
xoxo / M

Jul i "stugan"

Såhär ser det just nu ut i mitt rum! Granen är på plats med alla kulor i vitt/silver och klapparna är inslagna i papper med gotländskt 1700tals-tryck och mörkblått sidenband.
Tänk att det är julafton imorgon.. helt sjukt hur fort tiden gått sedan jag kom hem till ön! Hoppas det blir lugnare efter julafton så jag hinner plugga massor till metalltentan som kommer i mitten av januari, känner mig lite smått stressad över det! Har dessutom massor att visa er h'r på bloggen! Till exempel flera silversmycken som jag hann göra innan jag åkte hem!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Pepparkakshuset

Här ovan ser ni alltså mitt något skeva eiffeltorn i pepparkaka som just nu står och pryder vårt burspråk! 
Hur jag gjorde? Jag ritade mallar på vanligt papper som jag sedan använde när jag gjorde själva pepparkakan. Sen så limmade jag ihop alla 32 delar med superlim och pimpade med massor av kristyr, lite snöflingeströssel och en polkagris som mast! Sen så satte jag mitt eiffeltorn på en silverbricka som jag la lite bomull på. Därefter så la jag på en gammal ljusslinga! Älskar ljusslingor.. de ger ett så mysigt ljus! Blev ett ganska fint stilleben ändå! 
Idag har jag hunnit med en hel del trots att jag vaknade vid 11.. Jag har börjat julstäda vårt hus, handlat mat, gjort lite skoluppgifter, betalat räkningar och gjort lite ärenden på stan! Imorgon ska jag fortsätta städa, få lite mer plugg gjort, julfixa och träffa bästa Elin! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Just a walk in the woods free from snow

Mössa - COS // Jacka - Peak Performance (mammas) // Skjorta - Whyred // Jeans - Dr Denim // Väska - Köpt i Rom // Boots - Acne
 
Såhär såg jag ut igår när jag, mamma och lillebror sprang runt i både stan och i skogarna för att få tag på julklappar, lingonris, gran osv. Idag stod julbak på schemat och jag hann också göra ett ganska stort eiffeltorn i pepparkaka, istället för ett pepparkakshus liksom! Bilder på det kommer framöver. Ikväll ska jag försöka orka göra en krans i lingonris och så ska jag se Johan Falk (trots att jag sett dom flera gånger). Imorgon fortsätter julpysslandet, bland annat med att göra julkorv med mormor och morfar!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Waves

Polotröja - H&M // Fuskpäls - Cubus // Väska - Köpt i Rom // Jeans - Dr Denim // Boots - Acne // Guldring med pärla - Fått av mamma
 
Home sweet home! Nu är jag på ön igen.. som jag längtat!! Det ska bli så skönt att vara hemma ett tag nu även fast jag har mycket plugg att göra.. till exempel en stor tenta i metall (och dess egenskaper, brott, korrosion osv osv) i mitten av januari! Igår reste jag hela dagen och dagarna innan var det kaaaooos med all packning och städning osv. Jag låg över resväskan och sen silvertejpade ihop allt.. haha! Allt kom fram helt iallafall! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Silverhumlor

En av uppgifterna i den praktiska delen av metallen var att göra ett smycke med tre lödningar. Jag bestämde mig för att gör två humlor! Det första steget var att rita mallar som man sedan limmade på silverplåt och sågade ut. Sedan var det bara att börja fila som är det steget jag håller på med på bilden ovan.
Efter mycket, mycket filande lödde jag ihop de två humlorna! Sen satt jag länge och försökte välja kedja som ni ser på bilden ovan! Det blev tillslut den längst till vänster...
Sedan stoppade jag i smycket i en magnettrumlare som ni ser på bilden ovan. magnettrumlingen ger en matt yta.
Här ser ni det färdiga resultatet och en närbild på vilken yta magnettrumlaren ger!
klart!!
 
Drog allt i lite förenklad och förkortad version men här är iallafall mitt färdiga smycke! Blev färdig förut idag vilket känns sjukt skönt! Nu ska jag bara skriva en arbetsbeskrivning av smycket och sen är jag klar med den praktiska delen av denna metallkurs! Så därför ska jag under kvällen skriva klart arbetsbeskrivningen! Idag har jag dessutom hunnit med att se på sunes jul med Jessica (som varje dag), göra klart den sista hemtentan i kemi, fikat hemma hos Pernilla och varit hundvakt åt Jessicas "svarta lejon". 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Kyla och norrsken

Bilder jag tagit under dagen!
 
Idag har det varit så kallt som -43grader vilket ni nästan ser på termometern.. usch.. en sån kyla! Dock så medför ju kylan fantastiska norrksen likt de ni ser ovan som jag fick beskåda tidigare ikväll! Det är faktiskt magiskt! Hela dagen har spenderats med kemiboken och mer kvalitetstid med kemiboken blir det imorgon! Hoppas ni haft en fin helg!
 
 
 
 
xoxo / M

more stones

 
Idag var det julmarknad på skolan så vi i vår klass stod och sålde fikabröd som vi bakat inatt (vi sålde riktigt bra)! Skolan hade lagom till marknaden fått in nya stenar i sitt sortiment! De två översta bilderna är några av de nya stenarna i sortimentet men de hade också fått in bland annat råa diamanter! På understa bilden ser ni mina köp; De små blåa slipade stenarna är safirer, den röda råa stenen är en almadingranat, den orangea råa stenen är en zirkon och den gula råa stenen är en citrin! Ser fram emot att kunna använda stenarna i smycken framöver!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Silverring

Denna silverbit hade vi att utgå ifrån när man började med silverringen.
Första steget var att valsa silverbiten så att den blev plattare.
Efter att jag valsat stämplade jag silvret med silverstämpel och årsstämpel.
Sedan gällde det att få ihop ändarna på silvret så att de passade perfekt.. sedan var det bara att löda ihop ringen. På bilden ovan ser ni en bild tagen direkt efter lödningen!
Efter lödningen hamrade jag ringen rund på en ringregel. När den var rund och hade rätt tjocklek så filade man den så att den skulle bli jämn. Man filade, smärglade, slipade, polerade i all evighet men tillslut blev den klar!
Den färdiga ringen i sin ask!!
Man får aldrig bort de repiga ytorna helt på silver.. lite störande men man får ju nöja sig eftersom det inte går att få bort.
Ringen passar perfekt på mitt lillfinger, men den är inte till mig utan till min lillebror!
 
SÅÅÅÅÅ nu var äntligen silverringen klar! Tycker det känns rätt otroligt att kunna få ihop en ring av den silverbit man från början hade! Trodde aldrig att jag skulle få den så jämn och rak som den tillslut blev (trodde den skulle se förjävlig ut), så jag är faktiskt ganska nöjd. Idag hann jag dessutom börja på mitt halshänge i egen design som jag ska fortsätta med imorgon bitti! 
 
 
 
 
 
xoxo / M
 

Bort.. bort långt härifrån

 
London april 2012 med min finaste systeryster. Här poserar jag i en telefonkiosk, ett måste! 
London april 2012. Efter en hel dag med shopping tryckte vi i oss massa feta godsaker och vin! Saknar restaurangmat...
 
Rom oktober 2012. Här blickar jag ut över colosseum med resten av familjen.
Rom oktober 2012. 
Rom oktober 2012.
Rom oktober 2012. 
Rom oktober 2012. En klassisk bil i Rom - liten röd Fiat.
Rom oktober 2012. Mysig italiensk middag på en liten gränd där en man spelade dragspel i äkta lady och lufsen-anda.
 
Stockholm december 2012. Hade inte tackat nej till en helg med min älskling i Stockholm likt förra året.
 
Berlin februari 2013 med mina tre andra kulturtjejer och min favoritlärare! 
Berlin februari 2013. Två fina tjejer på en äkta tysk restaurang med varsin stor öl i näven. Är man i Tyskland så är man.
Berlin februari 2013. Ett kvällsbesök till Brandenburger Tor.
 
Franska Rivieran maj 2013. Jag och min saknade lillebror i bergsstaden St Paul.
Franska Rivieran 2013. frossar macroner med utsikt över den franska landsbygden är inget man tackar nej till.
Franska Rivieran maj 2013. Monaco.
Franska Rivieran maj 2013. Sitter och glider bland lyxbåtarna.
Franska Rivieran maj 2013. Monaco.
Franska Rivieran maj 2013. Än en gång; jag saknar restaurangmat!!
Franska Rivieran maj 2013. Skymning i Nice.
Franska Rivieran maj 2013.
Franska Rivieran maj 2013.
 
Något jag absolut inte tackat nej till just nu är en resa någonstans långt härifrån, speciellt efter denna tuffa dag. London, Rom, Stockholm, Berlin, Nice, Monaco, St Paul ser ni bilder av ovan och gud vad jag längtar tillbaka till de ställena! Dock så vill man ju gärna se nya ställen också. Högt upp på önskelistan vad gäller resor är Paris, Prag, Hawaii och Barcelona! Dock så är det ju lite svårt att åka någonstans med en studentbudget och studier på heltid så resor får vänta lite! Dock åker jag med klassen till Ryssland i februari vilket ska bli spännande och lite läskigt! Nu ska jag fortsätta drömma mig bort bland gamla semesterbilder...
 
 
 
 
 
xoxo / M

Fuck this day

Denna dagen har varit tuff... Vaknade runt klockan ett inatt och märkte att det var helt kolsvart, såg ingenting (trodde jag  var blind). Tittade ut och det var fortfarande helt svart, vilket innebar strömavbrott. Eftersom jag är enorm mörkrädd och alltid har minst två lampor när jag sover så kunde jag inte sova.. grät och hade ångest till typ klockan fem när jag äntligen lyckades somna. När klockan ringde vid sju på morgonen var det fortfarande strömavbrott vilket betyder att man inte kan få något vatten, inga element, man kan inte spola toaletten, inte värma mat osv. Så det var isigt kallt i hela stugan och dessutom hade jag bara bake-off bröd vilket innebar att jag inte hade någon frukost. Jag gick till skolan och skolans grundare Agne började koka snö (i brist på kranvatten) för att göra te till oss och så tände han en eld i grillkåtan så att vi skulle kunna värma oss efter den minst sagt kyliga natten. Skolan gick inte att komma in i då det är elektroniska lås.. så vi kunde inte göra något förutom att vänta! Så har alltså inte kunnat arbeta i metallen alls idag.. och inte ätit mycket alls..! Har bara varit enormt trött efter cirka tre-fyra timmars sömn och kylan som mötte en när man steg upp. Dessutom fick vi veta att all mobiltäckning skulle dö om strömavbrottet varade mer än 10 timmar, vilket inte direkt gjorde att man kände sig hoppfull! Nu så är elen tillbaka helt, vattnet också och värmen i stugan börjar stiga men jag är fortfarande trött och helt nedfryst! ska sova tidigt ikväll.
 
Och ja.. bilden ovan ser mysig ut! Och det var mysigt att sitta runt en eld med klassen men att inte veta om elen och/eller internet kommer tillbaka på en vecka var inte rolig någonstans! Hoppas ni haft en bättre dag än jag!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Från metallverkstaden

"Mitt" arbetsbord där jag på den här bilden (tagen igår) håller på med sågövningarna i koppar!
De tre färdiga sågövningarna! När jag fått dessa tre godkända fick jag börja med silverringen!
Jessica håller på att bocka sin blivande silverring!
Vid denna plats gör man olika moment som innehåller eld. Till exempel lödning och glödgning.
Väggen fullproppad med alla olika verktyg som kan tänkas behövas!
Här ser ni syrabadet där man rengör metallen efter lödning.
Olika hammare för att forma metall.
 
Här är alltså lite inside-bilder från metallverkstaden där jag just nu spenderar min tid från kl. 8 - 17! Igår blev jag som sagt klar med alla tre sågövningar i koppar som ni ser en bild på ovan! Idag har jag jobbat med silverringen och den har inte varit kul.. haha den har jävlats hela tiden! Blivit för liten, spruckit, blivit sned osv. Men det mesta av dessa defekter har jag under dagen fixat (efter många suckar och svordomar). Nuu håller jag på att fila ringen så jag hoppas på att den blir klar imorgon eller senast på torsdag! Bilder på silverringen kommer upp så fort den är klar!
Har hittills spenderat kvällen med att plugga kemi och nu tänkte jag sätta mig ner och skissa lite smyckesideér!
Ha en fin kväll!
 
 
 
 
 
xoxo / M
 
 

Stones

Här är nio av de elva stenar jag slipat under den första kursen! Har ni någon favorit? 
Personligen har jag svårt att välja en favorit eftersom man lagt ner så sjukt mycket tid på varje sten.. Men de två som jag vill använda till egna smycken framöver är labradoriten (nr 4) och bergskristallen (nr 7)! 
 
Idag började jag med metall!! Det var riktigt kul och idag gick det dessutom väldigt bra så jag hoppas det går lika bra imorgon! Blev klar med alla tre sågövningar i koppar så nu har jag börjat på en ring i silver! Bilder från metallverkstan kommer upp inom kort! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Första advent

Mitt köksfönster.
 
Idag är det ju som ni vet första advent och eftersom jag ska vara här i stugan fram tills 12 december ville jag julpynta lite! Så idag fick jag hjälp av Kim att åka och leta efter en liten minigran till min vas. Så vi gav oss ut i minus 25grader och knähögt med snö för att jag skulle få min minigran. När jag kom hem skärde jag av de understa grenarna och satte den i vasen för att sedan börja pynta. Jag pyntade granen med en polkagris och stjärnor som jag klippt ut i hårt papper och ritat olika mönster på med röd akvarellfärg. Sen så gjorde jag i fredags apelsiner med nejlikor i som också ligger i fönstret. dessutom har mormor skickat upp julgodis och en julkalender och igår köpte jag en kinderchokladtomte i Finland. I mitt fönster lyder just nu total julfeeling!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Saturday

On the road again!
mys i baksätet!
Posering med isskulptur vid finska gränsen föreställande en ripa.
Enontekiö i Finland.
hjortronvin, lingonvin, blåbärsvin... 
Alko! 
Norrskenet!
 
Lite bilder tagna under gårdagen!
 
Igår drog jag och fem andra på roadtrip mot Finland. Vi var alltså totalt 6 stycken i en bil med plats för 5 personer så lite trångt var det. Halva vägen (ca 15mil) satt Pernilla i mitt knä så vi var lite mörbultade! Vi åkte först till staden/byn som ligger på gränsen mot Finland - Karesuando, där vi shoppade julklappar och gick på julmarknad! I en av affärerna råkade jag skära mig på en kniv på handen så det började droppa blod.. väldigt smidigt gjort av mig. Men han som jobbade i affären var väldigt snäll och satte på ett plåster, masserade min hand så det skulle sluta blöda, bjöd på kaffe (trots att jag inte dricker det) och gav mig 200kr rabatt, så det kändes bra! När vi var klara i Karesuando hoppade vi in i bilen och begav oss mot den finska staden/byn Enontekiö där vi skulle ta ett besök på den finska motsvarigheten till systembolaget - Alko. I Finland är det andra regler kring alkohol så jag fick köpa alkohol som hade upp till 22%. Blev lite mer julklappsshopping där. Vi gick också in i matvaruaffären i Finland och köpte lite roliga saker som inte finns i svenska butiker, till exempel 1liters öl på burk. Sen började vi bege oss mot Lannavaara eftersom det på kvällen skulle bli julbord i byn! Efter julbordet som förövrigt var väldigt mysigt och gott hade vi fest i korridoren och beskådade norrskenet ni ser på sista bilden! Gårdagen var helt klart den bästa dagen på mycket länge här uppe!
 
Hoppas ni haft en bra helg hittills! 
 
 
 
 
 
xoxo / M

RSS 2.0