RABARBERMUFFINS MED PHILADELPHIATOPPING I MINIFORMAT


Igår bakade jag ca. 60st såna här improviserade muffins!
Dom blev riktigt bra faktiskt. kombinationen rabarber+philadelphia+jordgubbar fungerade minst lika
bra som väntat och enligt mamma är det dom godaste muffins hon ätit. (Klart jag är stolt!!)


RECEPT- RABARBERMUFFINS

125g Smör/ Margarin (rumstempererat)
2dl Strösocker
3st Ägg
2tsk Vaniljsocker
1,5tsk Bakpulver
1krm Salt
5dl Vetemjöl
1dl Mjölk
3dl Rabarber (skalade och hackade i små tärningar)

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Ställ ut formar på en plåt (receptet räcker till ungefär 60små och 15stora).
3. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör därefter ner äggen, ett i taget.
4. Tillsätt vaniljsockret, bakpulvret och saltet och rör om.
5. Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör om till en jämn smet. 
(Om du använder elvisp så var noga med att bara vispa tills smeten är jämn.)
6. Rör ner rabarbertärningarna med en sked.
7. Klicka i smeten i formarna (3/4 ska vara fyllt)
8. Ställ in i ugnen i ca. 10min (Tid kan variera beroende på ugn)
9. Låt svalna innan du smetar/spritsar ut toppingen.


RECEPT- PHILADELPHIATOPPING

60g Smör/Margarin
300g Florsocker
2tsk Vaniljsocker
Saften av 1/2 citron
150g Philadelphiaost

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa smöret, florsockret, vaniljsockret och citronsaften krämigt.
2. Vispa till sist i Philadelphiaosten. (lägg eventuellt i karamellfärg)
3. Spritsa/smeta ut på muffinsen och dekorera eventuellt med bär







xoxo / M








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0