Rovaniemi

Några bilder från gårdagens utflykt till Rovaniemi som är tomtens hemstad! En resa på 70-80mil! 
 
Det var en riktigt bra dag!! Resan startade kl 8 på morgonen då vi började köra från Lannavaara! På vägen såg vi ripor, en tjäder/orre, en älg på riktigt nära håll och ett par rävar! Någongång innan kl 14 finsk tid hade vi passerat Vittangi, Pajala och Pello och var då framme i Rovaniemi där vi startade med att besöka Santa Park. Santa  park kändes lite som en turistfälla då det var dyrt att gå in och inte jättemycket att se på! Men det var väldigt fint där inne och alla som jobbade där var utklädda till tomtenissar! Dessutom låg Santa park i en gammal nerlagd gruva, så hela anläggningen var under mark vilket var coolt!
När vi kände oss klara med Santa park åkte vi istället till Santa Claus village. I Santa Claus village träffade vi tomten och shoppade julklappar! Jag hade kunnat spendera flera dagar där tror jag... Det var riktigt mysigt där!
Efter det åt vi middag och sedan började den långa bilfärden hem! Strax efter 2 på natten var vi tillbaka i Lannavaara!
 
Om någon funderar att åka till Rovaniemi så gör det! Hade som sagt velat vara där längre... Dessutom ska det finnas ett zoo med arktiska djur som vi tyvärr inte hann besöka!
 
 
 
 
 
xoxo / M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0