Vassijaure

Igår stod bergkristalljakt på schemat! 
Först åkte vi minibusstur mot riksgränsen i ca 3-4timmar. När vi närmade oss Vassijaure var vädret inte på vår sida utan det spöregnade.. vi var därför tvungna att avvakta så vi satte oss på en restaurang och åt lunch! 
Efter lunchen åkte vi ner till stranden för att åka båt över till Vassijaure. Det fick bara plats 5personer i varje båttur så att få över alla på rätt sida av Torneträsk tog ungefär två timmar! När alla väl var på samma sida började vi vandra i fjället. Våra lärare hade ingen koll på vägen så vi gick runt i  två timmar innan vi hittade fram till platsen med bergkristaller! Eftersom det tog så lång tid att hitta dit så fick vi bara leta bergskristaller i en timme innan vi var tvungna att gå tillbaka eftersom solen höll på att gå ner... När vi väl skulle åka båt tillbaka hade det blåst upp rejält så jag blev helt genomblöt trots regnkläder!
Det hela kändes rätt drygt men jag hittade några fina bergkristaller, gick i en fantastisk natur och hittade dessutom hjortron vilket jag länge drömt om att hitta! haha
 
 
 
 
 
 
 
xoxo / M

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Beautiful <3

2014-09-12 @ 12:57:23
URL: http://oslofru.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0